Chiefs (10-4) tar emot Steelers (7-6-1) på hemmaplan och de gör det med dokumenterad toppform. De har sju raka segrar och spelar en bra fotboll i alla led.

Över de senaste två veckorna har Chiefs snittat +41 poäng per match och offensiven har klickat rakt över suveränt. Det som dock hänt senaste tiden är att flera spelare varit på COVID-19-listan, men det har börjat ljusna. 8 spelare kommer dock fortfarande att vara borta och här är väl kicker TE Kelce och kicker Butker den största jobsposten.

Inför den här outingen kommer DT Chris Jones och WR-ässet Tyreek Hill att spela. Det är inget bra tecken för Steelers, vars defense tillåter 23,9 poäng per game och +367 yards i snitt. DET är inte normalt om du är en Steeler, men de facto berättar statistiken det.

Jag kommer spela på en hungrig WR Tyreek Hill att göra en touchdown mot Steelers till oddset 2,43 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Chiefs inledde säsongen dramatiskt uselt genom att tillåta 29 poäng bakåt per outing match 1-7. Nu har man vunnit sju raka segrar och tillåter bara 13 poäng bakåt i snitt. Det är riktigt vassa papper.

2. Chiefs har som sagt tänt till på alla cylindrar över den senaste tiden och när du läser statistiken gällande takeways på turnovers, ja; då saknar det motstycke. 17 takeaways talar sitt tydliga språk. De vårdar bollen bättre, samtidigt som de sätter en tuff press på sina motståndare som in sin tur svarar upp med att kasta bort bollen.

3. Nu till spelet; WR Tyreek Hill att göra touchdown. Han har tagit emot 102 pass för 1 178 yards med nio touchdowns. Han är självfallet en av de stora orsakerna till Chiefs vändning och positiva spel på slutet. Det är också hans första säsong, där han når över +100 mottagningar. Det är hans fjärde säsong som han levererar +1 100 yards framåt och hans femte raka säsong, där han gjort +7 touchdowns. En av de bättre spelarna i ligan på sin position, utan tvekan. Nu i afton möter han ett Steelers, vars secondary har lämnat en hel del övrigt att önska. Lita på att Hill kommer få chansen ofta av QB Mahomes. Jag bygger mitt spel på att Hill blir Mahomes skyddsfilt i afton. Notera det.

4. Chiefs kommer skapa förutsättningar till red zone-spel genom att springa med bollen en hel del idag. Steelers har inte haft ett dugligt run defense i år. De tillåter i snitt 4,9 yards per försök och det är sämst i NFL. Steelers har tillåtit 443 rushing yards bara över de två senaste veckorna. Notera också att elitspelare Bush är borta i den här outingen pga. COVID-19-listan. Det är utan tvivel ett stort bekymmer i afton.

5. Chiefs vinner AFC och nr 1 seedning om de vinner ut sina tre matcher.

6. Steelers är 7-6-1 och det är inte en imponerande statistik. Däremot är HC Tomlin 4-2 mot Chiefs HC Reid.

7. QB Mahomes har verkligen börjat leva upp till sin MVP-status över den senaste tiden. Varje del i hans spel har blivit bättre och som sagt; det närmar sig den absoluta toppformen. Mahomes kan faktiskt själv avgöra matchen till sitt lags fördel. Notera det.

Jag spelar på Chiefs eftersom de är stekheta. Med vetskapen om att Hill är tillbaka och är Mahomes favorit att kasta till (tillsammans med Kelce) borgar det för en riktigt god chans till TD för Hill till oddset 2,43 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip