Chiefs (5-3) vs Vikings (6-2). OM Chiefs ordinarie QB Mahomes hade spelat vore detta en klassisk match-up mellan två tunga offensiver. Nu är Mahomes knäskadad och troligen tillbaka i nästa vecka, vilket gör att Vikings kommer möta en rutinerad reserv-QB i form av Matt Moore. Hela Chiefs offensiv bygger på Mahomes förträffligheter i sin skipper-roll som QB; annorlunda och långa bollar till sina receivers. Av det kommer vi inte få se mycket av idag, då Moores uppgift är att i första hand kontrollera offensiven och spela fläckfri fotboll OCH mycket spel längs marken.

Vikings har tänt till på alla cylindrar efter att deras offensiva vapen gick ut officiellt och tyckte att QB-spelet var för låst och utan risker. QB Cousins och hans receivers pratade ut och sedan dess har det bara smällt till runt offensiven. Kommunikation i leden är som sagt alpha och omega.

Värt att notera:

1. Vikings har fyra raka segrar och det med sin bästa WR Thielen borta. Idag är han tillbaka igen.

2. Chiefs reserv-QB Moore har spelat fullt godkänt. Mot Packers senast svarade han för 267 yards, två TDs och ingen INT.

3. Det största bekymret för Chiefs har dock varit defensiven (laget har litat till 100% att offensiven är tyngre än motståndarnas och laget har då vunnit tack vare sin offensiv med Mahomes vid "ratten"). Chiefs har gett upp 22,6 poäng och 277 yards i snitt per match. Huvva! Idag möter de Vikings, vars offensiv via springspelet (Cook) och passningsspelet (Diggs/Thielen) är svår att stoppa.

4. Vikings offensiv är nr 3 i NFL med 26,4 poäng och 396,5 yards framåt per match.

5. Chiefs är 1-3 hemma i år.

6. Vikings RB Cook har varit helgrym i år. Han har redan fem matcher som han sprungit för +100 yards eller mer, samtidigt som Chiefs är ett av de sämsta lagen mot springspel. De har gett upp 145 yards per game. En riktig "miss match" om vi använder ett amerikanskt uttryck.

Jag lägger mitt spel utifrån de förutsättningar som finns i skrivande stund och då spelar INTE Mahomes (ni får dubbelkolla detta före ni spelar). Med de förutsättningarna plus att Vikings WR Thielen kommer tillbaka i line-up, samt att RB Cook möter ett lag som inte kan försvara sig mot springspel = Vikings bör vinna. Bettingbolagen väntar fortfarande med att lägga ut sina sidospel pga. att de ej vet om Mahomes spelar eller inte. Jag respekterar det. OM Mahomes spelar är det bra chans att just Chiefs vinner på hemmaplan. Så bra är han.

Jag spelar Vikings -3,5 till oddset 1,95 hos bet365 . Med förutsättningarna att Chiefs QB1 Mahomes är ute.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip