Dallas Cowboys (6-1) har inlett exceptionellt vasst i år, trots att deras ordinarie QB Tony Romo står längs sidlinjen sedan starten. Istället har rookie-QB Dak Prescott levererat i stort sett varje match på ett beundransvärt sätt. Killen har spelat med sådan pondus och kvalitet att även Romo kommer få bekymmer med att ta tillbaka sin "starting role" när dennes skada läkt fullt ut. Prescott har 65,2% i completions och har 1 773 i passing yards med tillhörande 13 touchdowns. Enastående siffror. Nu senast mot Eagles hade han sin bästa outing på säsongen med 287 yards och 3 TD's. Om vi sedan adderar den som i mitt tycke är årets rookie-of-the-year so far, Dallas RB Ezekiel Elliott förstår ni varför Cleveland Browns (0-8) kommer få en kämpig eftermiddag mot Cowboys.

Jag kommer spela Cowboys -7 till oddset 1,86 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Ezekiel Elliott, RB i Dallas Cowboys. Han har varit fruktansvärt explosiv och käkat upp i stort sett varje defensiva lina han mött. Snittet ligger på 159 springförsök, 799 running yards och 5 touchdowns. Idag möter Elliott ett Cleveland Browns som tillåter 4,8 yards per försök. Själv snittar han på 5 yards per försök, vilket gör att Elliott kommer äta upp även Cleveland Browns defense. Browns har tillåtit 143,8 rushing yards per match. Det gör dem till näst sämst i hela NFL.

2. Cleveland Browns är som sagt 0-8, men har ett generationsskifte i år och högst troligen 1-2 år till före de kan leverera fullt ut som lag. I veckan adderade laget i mitt tycke kanske en av ligans bäste linebacker i form av Jamie Collins från New England Patriots. Det var en chock för de flesta, men inte för Bill Belichick, HC Patriots. Det skall bli intressant att se hur Collins rutin kan få detta unga lag att växa. Browns får tillbaka sin rookie-WR Coleman i afton, men det hjälper inte. Cowboys är på tok för bra för detta unga Browns. I alla fall för i år.

3. Lagen har mötts tre gånger sedan 2004 och Cowboys har vunnit samtliga.

4. Cowboys offensiv har förstärkts med comebacken av Dez Bryant i föregående match. Bryant är en av NFLs främste wide receiver när fräsch. Det gör att QB Dak Prescott får ytterligare ett vapen i sin arsenal tillika spelbok. En fungerande quarteback, en av ligans bästa running backs i Elliott och sedan en fräsch Bryant som wide receiver mot ett av ligans sämste defense. Detta kan bara gå på ett sätt...

5. Dallas går mot sin sjunde raka seger och Browns mot sin nionde raka förlust. Allt annat känns konstigt.

Jag spelar Cowboys -7 till oddset 1,86 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip