NFL-säsongen är finally up- and running. Vi började helrätt med Eagles -1 och det kändes extra skönt. Det är ett antal matcher som startar kl 19, men jag har valt en "obekväm" match för att få till ett bra odds. Inget av dessa två lag kommer ni få se mig tippa framöver om det inte är under pistolhot.

Orsaken är enkel; lagen har haft svaga säsonger på slutet, men samtidigt har det hänt en hel del kul för bägge lagen inför den här säsongen och även under försäsongen. Bengals är ett av de lagen som verkligen har sett helt OK ut och det säger jag, trots QB Dalton som skipper. Bengals är ett av få lag som inte haft mycket till skadebekymmer i år, utan deras offensiv är bättre och fräschare än någonsin. Vad säger vi då om Colts? Ny HC i Frank Reich som vann Super Bowl med Eagles i fjol. Jag gillar Reich. Han är offensiv. Han vågar. Han tror på sitt manskap, men vad har han att tillgå i år? Jo, Andrew Luck är tillbaka som QB och det är ett väldigt positivt tecken. MEN offensiven i övrigt lämnar väldig mycket att önska. T.Y. Hilton som WR är det "enda" hotet om du frågar mig och med tanke på hur starka Bengals har varit under preseason med sitt passing game och pass rush = nja. Det kan bli en jobbig afton i comebacken för QB Luck.

Jag väljer att spela Bengals +2 till oddset 1,91 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

Värt att notera:

1. Colts har besegrat Bengals hemma varje gång sedan 1997. I år 2018/2019 är det första gången som Colts har så många frågetecken, samtidigt som Bengals offensiv ser genant vacker ut på papperet.

2. Duellen mellan rookien LG Nelson för Colts och en av ligans bästa DT i form av Atkins lär bli sevärd. Håll utkik!

3. Bengals QB Andy Dalton har varit lika svajig de senaste åren som Löfven varit tyst i debatterna på slutet inför valspurten. MEN äntligen. I år är såväl Green, Eifert och Ross fräscha och hela och det är en GIGANTISK skillnad gentemot övriga år. Nu har Dalton mer options är tidigare och det gör att Bengals är det bästa spelet här.

4. Bägge lagens offensiva lina är bräcklig. Som sagt; BÄGGE lagens. MEN Bengals har ett nöjt gäng som fortfarande sitter och slickar i sig att deras spelare med tonvikt på "kvalitet" ; Atkins, Dunlap och Johnson har fått nya kontrakt. Det skapar en extra trygghet för QB och för laget i synnerhet.

5. Colts tillät över 246,6 passing yards per match i fjol, vilket rankade ner dem till plats 28 av samtliga lag. Helt iskall siffra och jag har inte hört någon pratar m en bättring?! Visst luktar det som att A.J.Green och John Ross kommer få ett par långa bollar att plocka in. Colts defense är minst starkast i denna match-up.

6. Bengals har äntligen en riktigt vass RB i andraårs-spelaren Mixon. Detta är en högkapabel running back som många tror kommer få en rejäl utveckling 2018/2019. Om vi kikar på Colts springspel är det ingen som höjer rösten förstås, samtidigt som Bengals secondary är högkvalitet...

Med vetskapen om att Colts inte har förlorat hemma mot Bengals sedan 1997, kommer jag välja det lag som har en dokumenterad homogen trupp rakt över. Här ligger Colts i lä. Jag är mycket nyfiken på Bengals offensiv som äntligen kan ställa upp med RÄTT och KOMPLETT rätt. Jag kommer testa Bengals +2 till odds 1,91 hos 888sport mm och känner mig väldigt nöjd med det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip