Colts (6-5) tar emot gästande Super Bowl-vinnarna Buccaneers (7-3). Det här kan vara en av de bättre matcherna under aftonen. Jag har i alla fall stora förväntningar på den här outingen, eftersom lagen skötte sig exemplariskt senast när bägge vann.

Jag kommer gå på Bucs, eftersom jag ser en suverän matchup för QB Brady mot ett svagt pass defense i Colts. Brady är monumentalt bra att plocka isär en svag pass defense och även om Colts vet om det, har jag svårt att se dem lösa den uppgiften i afton. Jag kommer spela Bucs -2,5 till oddset 1,78 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. En riktigt positiv information som Bucs fans kommer älska. Till denna outing kommer secondaryn hos Bucs att vara intakt, eftersom Carlton Davis finns med i "startelvan". Det är första gången i år. Bucs är 7-3 och är idag för första gången 100% vad gäller defense. Notera det!

2. Colts HC Reich är en kille som ger ett ytterst sympatiskt intryck. Han har också haft stora skadebekymmer med sitt lag som nu börjar se lite bättre ut även om det inte är optimalt. Colts var bra mot Buffalo som dock var svaga (fyra turnovers = kommer aldrig hända igen), men vi skall inte ta bort den fina insatsen av bl.a. en bländande RB i form av Jonathan Taylor som sprang in ruggigt vassa fem touchdowns. Colts har kniven på strupen i varje match nu framöver med tanke på den horribla inledningen. Det som dock talar emot Colts idag är att Bucs har ett av ligans bästa run defense och att se Colts besegra Bucs "i luften" med passningar från QB Wentz tror jag inte en sekund på. Notera det.

3. Jag ser en tydlig svag länk i Colts offensiva lina som jag är övertygad om kommer spela in i afton och då till Bucs fördel. Notera att fd Super Bowl champion och NFL-draft nr 1 Eric Fischer (left guard) har haft en svag start hos Colts. Han är tillbaka efter en tuff skada, men att se honom stå emot Bucs Barrett, som per dagens dato har pressat QBs i motståndarnas lag vid hela 52 (!) tillfällen. Nej; jag säger att Fisher kommer få en tuff dag på jobbet. Det innebär också att QB Wentz kommer känna sig stressad i tid och otid, vilket gör att det kommer komma minst ett par "ankor" från Wentz mot...just det...en skadefri secondary hos Bucs. Ett sidospel - minst en interception på Colts QB Wentz. Lägg därtill ässet Devin White hos Bucs som har 28 pressures på totalt 97 snaps. Det kommer bli en lång dag på jobbet för Colts offensiva lina.

4. Bucs snitt är +30 poäng framåt och vi vet att Bucs är det lag som har mest passningsförsök bland alla lag. Det är förstås ingen slump, då laget har Tom Brady som QB. Colts secondary har varit ett av ligans sämre och som tidigare nämnts; en perfekt matchup för Bucs idag. Jag vill också ta tillfället i akt att berätta att Colts pass rush är i stort sett "non existent". De är nr 28 i hela NFL vad gäller sack rate. Det håller definitivt inte mot Brady-ledda Bucs. Han kommer skära igenom försvaret som en kniv i varmt smör.

5. Colts enda riktiga vapen i min värld är just RB Taylor som var enorm senast. Hans "breakaway speed" är få förunnad och det gör att han är svår att hålla schack matt. MEN idag möter Taylor ett av ligans bästa run defense, vilket gör det problematiskt även om Taylor är stekhet. Killen har ett snitt på 24 löpförsök över de tre senaste matcherna (som Colts vunnit). Notera det.

6. Om vi vänder på kuttingen; klarar Colts QB Wentz att vara den som orkar "röra offensiven framåt" om Taylor får mindre spelrum (vi vet att han kommer få det)? Jag tror inte Wentz är kapabel till det och framförallt inte mot ett av ligans bästa secondaryn när de är friska - som idag...

7. Just det. Brady är 8-0 mot Colts sedan 2010. Notera det.

Jag spelar Bucs -2,5 till oddset 1,78 hos Pinnacle . Jag har hemskt svårt att se Colts hantera såväl Bucs run defense som Bradys passningar.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip