Colts (4-9-1) tar emot Chargers (8-6) för Monday Night Football på Annandag jul.

Jag såg Vikings vs Colts senast och var kanske en av få som fortsatte att se matchen när Colts ledde med 33-0 (!) och det får jag tacka fotbollsgudarna för, eftersom Vikings lyckades vända matchen och vinna. Helt bisarrt. Colts QB Ryan fick återigen uppleva Super Bowl mot Patriots, där hans dåvarande klubb Falcons ledde med 28-3 en bra bit in i tredje kvarten för att sedan tappa matchen och förlora. Jisses. Det är det som Ryan alltid kommer få höra när han går i pension. Sad, but true. Colts har inte särskilt mycket att spela för utom sin interimcoach Saturday som verkar väldigt omtyckt i omklädningsrummet, samt sin ära. Notera också att fd. Super Bowl-legenden för Eagles, Nick Foles är Colts startande QB i afton.

Chargers däremot tar en slutspelsplats vid vinst idag på bortaplan. Frågan är om de tar den? Det mesta talar för det även om jag indirekt tycker att Colts har ett bättre lag än vad deras "siffror" berättar. Chargers möter dock ett lag som har fyra raka förluster.

Jag spelar på Colts third string QB Foles kastar minst en interception till oddset 1,75 hos Unibet.

Värt att notera:

1. Chargers har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och ser starka ut. I afton kommer QB Herbert ha en intressant matchup mot Colts secondary, eftersom den tillhör en av ligans sämsta. Vikings lyckades trycka dit +460 passing yards senast.

2. Chargers defense har skött sig galant på slutet. De har hållit såväl Dolphins som Titans till totalt sett låga 34 poäng, vilket säger en hel del. Colts har ett snitt på under 21 poäng framåt i hela elva av fjorton matcher. Det är ytterligare en mismatch.

3. Colts kommer vilja springa med bollen och springa ofta. Det är deras vägvinnande stil och ett måste i afton för att vara med i matchen. Chargers tillhör de fem sämsta i ligan gällande run defense. Notera det. Moss och Jackson är Colts RBs och de spelar dessutom för sina kontrakt kommande år. De kommer gasa på rejält på marken.

4. Chargers leder all time-stats med 17-10 mot Colts.

5. Colts QB Foles är hyggligt enigmatisk, men är han är bra är sjusärdeles bra. Det är klart att Colts visar nuvarande QB Ryan att de kommer plocka en QB i NFL-draften i och med kvällens bänkning. Igen. Foles däremot kan gå in och spela avslappnat. Han har dock en förkärlek till att våga testa sina motståndares secondary, vilket gör att vi kommer få se ett antal långpass och är de det minsta ur kontroll kommer Chargers omvandla minst ett av dem till en interception.

Jag är helt inne på att detta kommer bli en sevärd match. Colts vill visa vad de egentligen kan även om de är brandskattade på spelare. Chargers vill säkra sin slutspelsplats och vill visa att de förtjänar en plats.

Jag spelar på Colts third string QB Foles kastar minst en interception till oddset 1,75 hos Unibet.

God jul!

/RoloMartins
This is the stats tab
This is the post tip