Monday Night Football mellan Colts(4-6-1) vs Steelers (3-7). Kan bli en spännande outing. Notera att Colts inte besegrat Steelers sedan 2008 (!). Den statistiken i sig har momentum med sig in i den hör fajten.

Jag kommer spela Colts -2 till oddset 1,84 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Colts har i grund och botten ett riktigt kompetent fotbollslag; när alla är på banan samtidigt. Colts-legenden Jeff Saturday har varit HC i två matcher och har redan satt sin prägel på det "nya" Colts. QB Ryan tillbaka in, samtidigt som RB-ässet Jonathan Taylor har kommit tillbaka efter skada och det syns redan vilken bra spelare han här. Mot Steelers i afton kan Taylor få husera ganska obekymrat, eftersom Steelers tillåter 103,4 yards per outing.

2. Steelers och HC Mike Tomlin är på väg mot en av sina sämre säsonger i år. Skiftet med QB har sett OK ut, även om Kenny Pickett har haft det en aning svårt. Han kastade för 265 yards mot Bengals, men laget når inte ända fram. Pickett håller i bollen bra och kastar inga picks hursomhaver, men han har stora bekymmer med de större spelen.

3. Colts Ryan kommer ha goda förutsättningar att pinpointa Steelers secondary i afton. Steelers tillåter ett snitt på 24,6 poäng per match, vilket rankar dem i häraden av nr 26 i ligan. Den svagaste länken är just Steelers. Räkna med att Ryan snabbt testar secondaryn.

4. Colts styrka är som sagt defense, där deras pass rush varit briljant. De har varit riktigt bra i den här situationen.

5. Ett sidospel kan Colts WR Pittman med en eller flera touchdowns. Han har till dags dato 83 mottagningar för 678 yards. En av ligans bästa WRs när allt klaffar. Räkna med många bollar på honom i afton.

6. Steelers leder all-time stats med 26-6, men varje match under de senaste åren har varit jämna och notera då att Steelers har haft Hall of Fame-QB Roethlisberger att tillgå. Så är inte fallet längre.

HC Saturday var nära att vinna sin andra raka seger senast, men i afton tror jag på kvick revansch. När RB-ässet Taylor börjat rulla igång är Colts offensiv svårflirtad. Jag väljer att gå på Colts på hemmaplan och spelar Colts -2 hos Unibet till oddset 1,84.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip