Cowboys (5-2) vs Bears (3-4).

En match som jag tror kommer bli sevärd. Cowboys har vunnit matcher med QB2 Rush och deras defense är hårdtuggat med Micah Parsons som en bulldozer. Nu är QB1 Prescott åter med och styr skutan och det kommer bara bli bättre och bättre. Cowboys är ett av de lag som verkligen fått bra snurr på sitt lag, trots alla skador och annat. De är ett LAG. När det gillar Bears måste jag säga att de är ett av de bättre lagen som är 3-4. Bättre än förväntat och det har att göra med hur Bears coacher äntligen funnit rytmen med Bears explosiva QB i Justin Fields.

Cowboys kommer vinna den hör matchen, men är också klara favoriter. Det som tilltalar mig mest är att Cowboys Prescott ger 1,80 i odds ho Unibet om han passar över 1,5 touchdowns. För mig är det ett riktigt bra odds med vetskapen om att TE Schultz kommer tillbaka, samtidigt som RB Elliott är borta. En av Bears absoluta styrkor är i och för sig deras secondary. De är nr 3 i ligan med hela åtta interceptions till dags dato, MEN Prescott kommer mata på i afton. Han kommer ge sina WRs och TEs bra chanser. Lita på det.

Värt att notera:

1. Cowboys kommer få tillbaka ett bra vapen i form av TE Schultz i afton. Notera dock att RB1 Elliot är borta från den här matchen. Jag nämnde det kort i ingressen. Cowboys kommer våga prova längre bollar idag. De vet att Bears är fullt dugliga i sin secondary, men de måste våga prova.

2. Jag gillade att Cowboys trejdade för Raiders Hankins. Han passar mycket bättre in i Cowboys försvarsstruktur, vilket gjorde att den här lösningen blev optimal. Cowboys "blöder" i sitt run defense (tillåter 120 rushing yards per outing = inte bra alls) och Hankins blir en värdefull pjäs för att stoppa det. När det gäller pass defense är Cowboys topp i klassen. Ligger på plats nr 4 i nuläget (tillåter 185 passade yards).

3. Bears var ovanligt bra mot Belichicks Patriots som verkar sväva i stor ovisshet gällande vilka som skall spela eller inte. Patriots hade flera bra spelare på skadelistan senast, men att vinna med 33-14 gav mersmak och jag tycker faktiskt Bears är ett av de bättre lagen som är 3-4. Det som var än mer glädjande för Bears-fans (varit många tunga år) var att såväl offense som defense klickade samtidigt. Det var "smooth rolling". Bears lyckades omsätta hela 61% av sina third downs senast. Det gav resultat framåt. Bears scheme med att ofta låta QB Fields få springa med bollen gjorde honom svårtolkad på planen. Smart drag som också betalade av sig.

4. Cowboys är på väg in i historieböckerna gällande antal snacks under en säsong. De har efter sju matcher hela 29 (!) sacks. Om vi då tittar på Bears svaghet så kommer den här. De är nr 1 i NFL gällande statistiken tillåtna sacks. Huvva. Kan bli en lång afton och med vetskapen om att center Patrick och left tackla Borom är ute kan det bli en väldigt lång afton. Ett sidospel kan vara antal sacks i matchen av Cowboys.

5. Bears har ett av ligans absolut sämsta run defense och RB2 Pollard kommer få chansen, även om jag vet att HC McCarthy gillar balans i sin offensiv. MEN strategin i afton måste vara att låta QB Prescott få chansen att ofta prova Bears secondary med sina snabba receivers och tunga TEs.

Jag är övertygad om att Cowboys vinner matchen. Jag är också övertygad om att vi får se en än bättre Cowboys QB Prescott som vågar ta de stora kasten. Han kan inte luta sig mot springspelet hela dagen, utan det kommer krävas en del pass för att nå resultat. Jag gillar oddset på Prescott över 1,5 touchdowns till oddset 1,80 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip