Cowboys inleder hemma mot Tom Brady's Tampa Bay Buccaneers. Ett lag fick en enorm boost nu arla morgonstund och det är Buccaneers. En av deras absolut bästa spelare, WR Chris Godwin är tillbaka efter åtta månaders frånvaro pga. ACL. Han kommer spela i säsongpremiären och det är ett tillskott av yppersta klass för Tampa. De var "hyggligt" bra redan innan det vetskapen, men ändå. Notera det.

Jag är övertygad om att Buccaneers vinner i nattens outing, men gillar ett annat spel och det är at Bucs WR Mike Evans plockar in minst en touchdown och att Bucs vinner matchen. Den kombon gillas på Bethard ! Jag får 3 gånger degen och tar det spelet direkt. Ni som älskar moneyline; ni spelar Bucs som vinnare.

Värt att notera:

1. Dessa två möttes i fjolårets premiär också och då vann Bucs hemma mot Cowboys. Det är två lag som haft olika approach under offseason. Bucs har investerat ytterligare i starka vapen för att förstärka offensiven och även defensiven. Bucs har haft en del skadebekymmer under training camp och preseason, då framför allt på den offensiva linan. C Jensen skadade sig och är borta hela året. Ali Marpet gick i pension och här kom rookie Goedke in som LG plus att Shaq Mason täckte upp Cappa som försvann under offseason. Cowboys då? I grunden har de en väldigt stark stomme, men de har tappat Prescotts LT Smith, vilket är en riktig jobspost, men jag tycker Cowboys varit väl försiktiga i free agency. De har tappat WR Cooper till Browns. De har tappat Cedric Wilson Jr. till Dolphins. De inväntar WR Gallup att komma tillbaka från ACL. Det kommer betyda att Cowboys kommer springa mycket med bollen. Det är en hel del förändringar. Notera det.

2. Bucs defense och då framför allt run defense har varit ett av ligans bästa de senaste åren. Om nu Cowboys har en "game plan" som säger; spring, spring och spring, då kan det krocka rejält här. Bucs är STARKA i run defense. De var nr 5 i den kategorin i fjol. Det stannar dock inte där, eftersom Bucs har en grym pass rush, vilket gör att Prescott måste vara extremt snabb med sin release (nu är han riktigt bra skall tilläggas) för att nå resultat. Under fjolåret var Cowboys det lag som oftast hamnade i "third down worries" (nr 7 i hela NFL). Det vill man självfallet inte, men skulle det bli samma sak i år, då kommer de få stora problem med de etablerade lagen som Bucs.

3. Bucs offensiv snittade 30.1 poäng per outing under 2022 och hade 13-4 i win/loss-kolumnen. De var hemskt nära att slå tillbaka Rams i divisional round, men deras comeback räckte bara till 27-30. Skipper Tom Brady vet hur en slipsten skall dras och han var nr 1 bland QBs under fjolåret genom 5 316 yards framåt för 43 touchdowns mot 12 interceptions. Bucs defense var nr 5 i ligan och släppte bara in ett snitt på 20,8 poäng per match. Bucs skall vara favoriter.

4. Cowboys och positiva inslag. Deras 2021 var riktigt bra. De hade 12-5 i sin win/loss-kolumn och vann NFC East. Med Prescott var Cowboys ligans bästa offensiv under säsongen med 31,2 poäng framåt, men bekymret är/var att de var som sämst när det gällde som mest. DET kommer inte fungera mot ett lag som Bucs.

5. När lagen möttes senast kastade Brady för 279 yards och fyra touchdowns. Den WR som var bäst på banan den dagen var just återkommande WR Goodwin, MEN när Brady är nära redzone, då finns bara en target och det är WR Evans. Han får nästan varje boll och motståndarna vet det, MEN de orkar ändå inte täcka honom. Spela Evans att göra minst en TD!

6. Det finns en statistik som sticker ut från mängden av data och analys och det är att Bucs vunnit hela 14 av sina 17 senaste bortamatcher.

7. Jag kommer vara extra nyfiken på just Bucs WRs. Vi pratar om Mike Evans, Chris Goodwin och nyligen rekryterade ässet Julio Jones. Det finns en hel del alternativ att kasta till för Brady i år.

Det här kommer bli en riktigt kul match. Två grymma QBs med fördel för Brady som skall försöka stå emot Cowboys defense push mot en skadedrabbad Bucs o-line. Jag kommer inte spela emot Brady. Hur vi än vänder och vrider på det står han alltsomoftast kvar som segrare när krutröken lagt sig. Världens bäste genom alla tider.

Jag spelar på att WR Evans gör minst en TD och att Bucs vinner matchen. Det ger goda 3 gånger degen hos Bethard .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip