Cowboys (7-3) tar emot Commanders (4-7) i en outing som jag känner bara har ett slut = Cowboys-vinst. Det syns dessvärre också på oddsen. Linan ligger otroligt högt (-11) och är helt ointressant.

Jag finner mitt spelvärde i att Cowboys WR Lamb gör minst en touchdown till oddset 1.72 hos bet365 .com. Han har spelat suveränt i år och det är Lamb som är QB Prescotts ”go-to-guy”. Lamb har vårdat en ankel i veckan, men är redo för spel.

I min värld finns det inte på världskartan att Cowboys torskar den här matchen om de inte har käkat för mycket kalkon innan matchen. De har ett relativt komplett lag. Commanders har inte det.


Värt att notera:

1. Cowboys är 4-0 på hemmaplan i år. De har inte haft ett särskilt tufft spelschema hittills, men är bra! Om vi tittar tillbaka ytterligare säsonger bakåt är Dallas 12-0 på hemmaplan. Notera det!

2. Commanders är ett dåligt lag. De har förlorat fyra av sina fem senaste matcher och sedan mot backup-QB DeVito och Giants som typ alla andra lag slår. Commanders ÄR inte bra.

3. Commanders är nr 1 i NFL gällande giveways med hela 21. De är också nr 2 i ligan gällande tillåtna sacks på QB. Iskallt.

4. Sedan QB Prescott tog över som skipper för Cowboys 2016 är laget 43-18 på hemmaplan. Det är den tredje bästa statistiken bakom Chiefs och Packers. Orsaken är enkel; Cowboys fans finns överallt. 93 000 åskådare per hemmamatch är snittet. Snacka om hemmastöd!

5. Commanders har skeppat iväg två av sina bästa spelare på defense; Young och Sweat, vilket inte underlättar för laget. MEN. De har två gubbar som spelar så bra fotboll på defensiven som i sin tur gör att Commanders kan vara med i matchen ett tag; Jonathan Allen och Daron Payne. Jag tokgillar Allen och hoppas han får chansen i ett bättre lag framöver. Han har sex sacks och 36 pressures på QB i år. Starka papper. Payne ligger strax bakom, men tillsammans är de starka.

6. Cowboys offensiva lina har skött sig exemplariskt. Zach Martin och Tyler Smith kan vara ett av ligans bästa interior guards. Totalt har de bara tillåtit fyra sacks. Snacka om succé!

7. Efter förlusten mot 49ers har Cowboys fått bra snurr på sin offensiv. QB Prescott har över de senaste fem matcherna kastat för 1 543 yards, 14 Tas och bara två interceptions. Hans passer raring är 118.7 över den här perioden. Lägg därtill två stycken insprungna touchdowns också.

8. Cowboys är 7-1 mot lag som är under .500 (se Commanders). Lagen har mötts 10 gånger under Thanksgiving och Cowboys är 8-2.

9. WR Lamb är nr 2 i NFL i mottagna yards (1 013). Det är bara Dolphins ”chetaah” Hill som är bättre.

Som sagt; Cowboys vinner den här matchen utan prut. Spelvärdet finner jag i att WR Lamb gör minst en TD till oddset 1.72 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip