MetLife-stadium i New York (el mer korrekt New Jersey) hade två väldigt olika outings i föregående helg. Först fick vi se Cowboys "nolla" ett pinsamt Giants med 40-0. Jag, med många andra, tyckte det var en direkt sorglig upplevelse och när Cowboys defense flög högt som lågt (vilket var väntat) samtidigt som Giants spelade som rookies, då kan det bli en total överkörning, vilket skedde.

Dagen därpå var det Monday Night Football med toppmatchen Jets vs Bills. Det var också årsdagen av 9/11 i USA. Det var en obetalbart mäktig känsla att se Jets nye QB Hall Of Famer, Aaron Rodgers kliva in på ett utsålt MetLife med den amerikanska flaggan i högsta hugg. Där och då var det enormt stort! Det skulle dock bara ta 3-4 spel från Rodgers sida innan han gick ner med en avsliten hälsena och säsongen var över. Vinden gick ur hela MetLife och i det läget fick QB2 Zach Wilson ta över nycklarna till offensiven. Jag och många andra tänkte att nu är det "adios, amigos" för Jets, men istället skötte han sig bra och Jets vann matchen välförtjänst till slut med en "walk off punt return" från rookie Gipson. Det var ett magiskt slut på en berg- och dalbane-dag för Jets fans.

Nu är det Cowboys som står som värd i matchen mot Jets och det här kommer bli en grymt sevärd defensiv fajt mellan kanske ligans 1-3 bästa defense. Vi börjar med Cowboys först. De var som bålgetingar på varje spel som Giants testade. Ässet Micah Parsons (som redan var grym under fjolåret) såg ännu starkare ut efter sin boxningsträning under offseason. Han är ett monster. Jets kommer "dubbla upp" på Parsons, men det behöver inte räcka, eftersom i matchen mot Giants hade Cowboys en pressure rate mot QB Jones på 75% och fem spelare som kom upp med en total om sju sacks. Det var en komplett överkörning. NU vill jag dock med bestämdhet hävda att Jets är ett bättre lag än Giants, men det finns fläckar i den offensiva linan och dessa måste tvättas bort i matchen mot Cowboys defense. Om vi tittar på Jets QB2 Wilson har han haft bekymmer med att möta pass rushen (han har bara en konverting om 25%), vilket innebär att bollen måste fort ut på ett eller annat sätt. Noteras bör att Cowboys defense gjorde poäng via ett blockerat field goal och en interception som sprangs in plus tre turnovers, sju sacks och 10 tackles for loss. Vilken outing!

Jets defense då? Ja; vilken outing mot duktiga och tippade Bills. Jag tycker mig se nästan två defense med hög klass i ETT defense. Sådant djup har Jets i truppen. Om man lyckas få en såpass grym QB som Josh Allen att stressat kasta bort bollen eller slarva i starten av sina spel, då har man lyckats bra. Fyra turnovers är inte kattskit. MEN lägg därtill fem sacks och åtta tackles for loss. Jets defense är the real deal i år.

Jag finner ett spelvärde i Jets +8.5 till oddset 1.90 hos bet365 .com.

Värt att notera:

1. Kastar ut en trevare initialt, men Cowboys har inte vunnit mot Jets på 16 år. Notera det.

2. Cowboys, som Jets, har en enorm defensiv. Det har vi redan pratat om. Vi vet också om att Jets har QB2 Wilson som starter. Det är också noterat. Det vi inte har pratat om är Cowboys offensiv. QB Prescott gjorde det han behövde göra mot Giants och det var att spela smart och enkelt (som Jets Wilson gjorde mot Bills i premiären). Prescott har haft en tendens att inte vårda bollen. Han stod för 17 interceptions på 14 matcher i fjol.

3. Jets har två riktigt bra RBs i Breece Hall och Dalvin Cook. Det är en duo som ingen skrattar bort. Hall såg vansinnigt bra ut i sin debut efter att ha varit borta i ett dryg år. Han sprang som aldrig förr mot ett bra Bills. En strategi måste vara att använda Hall och Cook även i det korta passningsspelet. Det kommer underlätta för Wilson.

4. Cowboys kommer även de att försöka etablera upp sitt springspel med RB Pollard, men det kan bli en lång dag för honom "in the trenches" i och med Jets run defense. Jag har funnit ett spelvärde i Jets +8.5 och det bygger på att Jets defense kommer hålla den här matchen jämn länge. Jag säger inte att Jets inte vinner; det kan de göra, men det kommer bli tufft. Cowboys å sin sida får inte slarva det minsta för då kommer Jets defense att kapitalisera på det via poäng på takeaways.

5. Vilken matcher i matchen vi kommer få se nu på söndag. Först WR CeeDee Lamb mot CB Sauce Gardner. Två ungtuppar som kommer studsa mot varandra i den här fajten. Jag säger fördel Gardner! Med sin längd och räckvidd är han svår att komma undan. Den andra matchen i matchen blir den mellan Cowboys CB Diggs mot Jets WR Wilson. Wow! Vilka spelare och Jets Wilsons touchdown ÄR redan årets catch. Tro mig.

6. Jets offensiva lina tillät en "quarterback pressure" på 50% mot Bills under vecka 1 och var tredje sämst med den statistiken. Mot Cowboys kommer inte det att räcka, utan den offensiva linan måste steppa upp.

7. Cowboys offensiva lina tillät en "quarterback pressure" på 20% mot Giants vecka 1 och var nr 2 i NFL med den statistiken. Mot Jets är det dock ett helt annat "ballgame". Notera det.

Cowboys har kanske ligans bästa pass rush och det kommer bli tufft för den offensiva linan att skydda Wilson, men samtidigt kommer Cowboys ha det minst lika tufft mot Jets defense. Det blir en sevärd defensiv "battle" Jag säger inte vem som vinner moneyline även om Cowboys är stora favoriter, men det jag kan säga är att det här blir en grym fotbollsmatch i fyra kvartar! Jag spelar Jets +8.5 poäng till goda 1.90 hos bet365 .com

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip