Vilken ruggigt sevärd och spelintressant outing mellan Dallas Cowboys 10-5 (obesegrade på hemmaplan i år) mot ett av ligans mest fascinerande lag i år OCH starka på bortaplan; Detroit Lions som är 11-4. Lions vann också NFC North för första gången sedan 1993 dvs på 30 år. Jag hoppas ni, som jag, följer den här matchen live. Det är inte omöjligt att vi får se dessa två lag mötas i slutspelet senare, men det får tiden bestämma.

För mig är det här en klurig match. Cowboys är favoriter i Vegas, där linan ligger på -6, men jag vill inte ta i den linan även om jag vet hur starka Cowboys är när de spelar på hemmaplan.

Jag väljer att spela på minst en interception (Ö0.5) kastad från hemmalagets QB Prescotts sida till oddset 1.83 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Lions pass offense är nr 9 i NFL och idag möter man Cowboys pass defense som är nr 8 i NFL. Det som snurrar i min skalle är att QB Goff och hans offensiv har - i två raka matcher - spelat riktigt bra mot ett par av ligans bästa pass defense. Det är en faktor. Om Lions mäktar med samma nivå på spel från den offensiva linan (se pass protection och herrarna Sewell och Ragnow), då är Lions med länge i den här matchen.

2. ...den viktigaste faktorn i den här matchen alla kategorier är Lions springspel (nr 4 i ligan) vs Cowboys run defense (nr 12 i ligan). Jag skulle säga att Lions springspel har aldrig varit bättre än vad det är nu, dels två friska RBs i form av Montgomery och Gibbs, men också en stark offensiv lina som banar väg. Lions har sprungit för +110 yards i åtta raka matcher (!) och det gör grymma förutsättningar för en spännand playcalling i och med att Lions då får många outs i sin spelbok. Lions RBs har sprungit för +4 yards per försök sedan vecka 6.

3. Cowboys run defense har tillåtit +4.5 yards per outing och vi som såg Bills formligen köra över Cowboys på marken. Om de inte får stopp på Lions springspel är linan i Vegas i bryderier; tro mig. Jag tror på en jämn match.

4. Cowboys och QB Dak Prescott har varit exemplariska på hemmaplan i år. På bortaplan och utomhus är det en annan potatis, då motståndarna kört över dem på marken. MEN. Det som varit återkommande är Cowboys pass protection. Den lämnar en del övrigt att önska. Prescott har blivit sackad hela 36 gånger (nr 5 i NFL och den statsen är inte bra).

5. Lions har haft tufft mot sina motståndares WR1 och mot Cowboys måste man steppa upp för här finns CeeDee Lamb och han har varit exceptionellt bra i år. Han är nr 1 i antal mottagna bollar (109). Han är nr 2 i antal mottagna yards (1 424) och nr 4 i antal touchdowns (9). Det är här som Lions måste vara på tå hela matchen och det har inte varit deras styrka. De har haft bekymmer här.

6. Lions har vunnit fem raka s.k. prime time-games, vilket är rekord i NFL. Cowboys å sin sida har 15 raka vinster på hemmaplan, vilket också är det längsta aktiva rekordet i NFL. Somethings gotta give...

7. Cowboys måste vinna för att hålla sitt hopp om att vinna NFC East och de har dessutom förlorat två raka matcher.

Jag är övertygad om en jämn och bra match. Spelvärdet ligger på en interception kastad av Cowboys QB Prescott till oddset 1.83 hos Unibet .com.

Gott nytt år!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip