Cowboys (12-5) på säsongen och vinnare av NFC East kommer in till den här matchen som storfavoriter.

Det är inte märkligt egentligen med tanke på vad de levererat in dels på hemmaplan (obesegrade sedan 2022 med hela 16 raka vinster), med QB Prescott som haft sin bästa säsong i karriären med 4 516 yards, 36 touchdowns och en completion rate om 70%. Lägg därtill WR Lamb som även han haft sin bästa säsong i mannaminne med 135 mottagningar och nr 2 i NFL gällande antal mottagna yards som berättar 1 749 och 14 touchdowns. Allt talar för Cowboys. MEN. Cowboys har förlorat nio av de tio senaste matcherna mot Packers och har har inte varit i Super Bowl sedan 1996. Det måste noteras.

Jag säger inte att Cowboys "inte" vinner, men det lär inte bli någon brakvinst och jag ger fortfarande Packers en liten chans att skrälla i afton. Jag tror på en jämn match och väljer att spela Packers +7.5 till oddset 1.80 hos bet365 .com.

Kommer den s.k. "The Jimmy Johnson Curse" att hålla i sig, trots att mannen numera är inne i Cowboys "Ring of Honor"? Oavsett; den här matchen tror jag kommer bli den jämnaste av alla under Super Wild Card Weekend, eftersom lagen kan varandra så bra.


Värt att notera:

1. Packers har spelat riktigt bra på bortaplan i år och har snittat +25 poäng, vilket har fört dem till nr 4 i NFL gällande mest poäng på bortaplan.

2. Jag är medveten om att Cowboys statistik på hemmaplan har varit helt sinnes, då de snittat 37 (!) poäng på hemmaplan under säsongen. Nr 1 i hela NFL.

3. Denna outing har ligans två bästa QBs i form av antal passade touchdowns över säsongen. Prescott var nr 1 med 36 TDs och Love landade på 32 TDs. Dessa två herrar passar ofta och gärna. Noteras bör att Cowboys Prescott har spelat sex slutspelsmatcher emedan Packers Love gör sin första idag. Det är stor risk för en s.k. "high scoring game" och det gillas. MEN. Jag tror det blir jämnt.

4. Cowboys WR Lamb har varit exceptionellt bra från vecka 7-17 i år, då han satte 13 av sina 14 touchdowns.

5. Packers stora chans att hålla den här outingen jämn länge bygger på att laget får igång sitt springspel med formtoppade RB Aaron Jones. Jag tycker Cowboys run defense är bra, men inte bäst, vilket gör att såväl Jones som QB Jones kommer testa att springa ofta. Packers måste få igång sitt springspel för att sedan genom det skapa action plays ner över banan. De facto har Packers fått bra snurr på sitt springspel över de tre senaste matcherna. Packers Jones nådde +100 yards i samtliga matcher, vilket är starkt.

6. Nu till en otroligt spännande statistik. Packers är 4-0 mot Cowboys i AT&T Stadium. Notera det.

7. Cowboys defensive äss Micah Parson ledde NFL i år gällande "pass rush win rate" med 35,4%. Han är extremt bra och kommer skapa oreda. Noteras bör också att Parsons hade 14 sacks på säsongen. En svår nöt att knäcka för Packers.

8. Cowboys är välförtjänt tillbaka i slutspelet för tredje gången på raken. Defensiven har varit stoisk i alla faser och Packers Love måste kasta perfekta pass mot en strålande Cowboys secondary. Klarar han det?

9. Packers har den yngsta truppen av alla lag som är med i årets slutspel. Det behöver inte vara en nackdel. "Vad har vi att förlora?". Springspelet har varit starkt på slutet och QB Jordan Love har varit en av ligans bästa QBs i slutet av grundsäsongen. Vad gäller defensiven har den sakta, men säkert format sig till en stark enhet, trots en iskall början. Nr 10 i NFL gällande tillåtna poäng per match berättar det. De långa bollarna från Cowboys QB Prescott måste täckas och den stora frågan är; lyckas man med det? QB Love nådde +4 000 yards i år med 32 touchdowns till det. Killen KAN kasta, utan tvekan. Han har unga receivers att tillgå med två starka TEs som lyft sig remarkabelt på slutet. De har drygt 65 mottagningar i år och det gillas.

Jag kan se Packers skrälla i den här matchen, men rimligen torde Cowboys gå segrande ur fajten med tanke på sitt defense; inte sin offensiv. Cowboys kommer sätta press på Packers QB Love och jag ser fram emot hur han hanterar det. Cowboys defense är nr 5 i ligan. Sedan skall Packers försöka bromsa Cowboys WR Lamb. Är det möjligt? Det blir tufft, MEN jag är övertygad om att Packers kommer ge Cowboys fulla händer. Det här kommer bli sevärt. Tro mig.

Jag spelar Packers +7.5 till oddset 1.80 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip