Cowboys vs Seahawks i matchup nr 2 för aftonen i den här wildcard-rundan. Två högkvalitativa lag som vill gå vidare. Cowboys har hemmaplansfavör, men Seahawks har edge i statistiken. Carroll har alltid en slipsten att tillgå i jämna matcher, men på slutet mellan lagen har det inte ens varit ojämnt...

Värt att notera:

1. Seahawks och HC Pete Carroll är 4-0 i wildcard-rundor = obesegrade. Cowboys har inte vunnit en slutspelsmatch sedan 2014. Notera den statsen.

2. Cowboys har spelat riktigt bra efter trejden av WR Amari Cooper och är 7-1 efter det. RB Zeke Elliott snittar 4,7 yards per löpning och var bäst i hela NFL med 1 434 rushing yards med nio TD's. Deras defense har steppat upp. Rankat som nr 6 i ligan med "bara" 20,3 poäng insläppta.

3. Seahawks har dominerat Cowboys deras senaste tre outings. Värt att notera. Seahawks har fått fin snurr på sitt springspel (se Carson) - 160 yards per outing = riktigt bra OCH ger Seahawks fler play options för att skapa förutsättningar till att göra fler poäng.

4. Den enskilda faktorn som gör att jag har feeling för ytterligare en bortavinst dvs Seahawks är just QB Wilson som har en enastående säsong i ryggen. 30 år i år och nailade 35 touchdowns mot sju interceptions. 66% i completion rate (kast/mottagning) OCH hans kännetecken - löpningarna - mellan kastspelen. Wilson har snittat +40 yards på marken med sina löpningar i fyra av han nio senaste matcher. Seahawks springer med bollen i 52% gällande deras offensiva snaps.

5. Det är just rotationen i springspelet för Seahawks som är intressant. De har Carson (1 151 yards + 9 TD's), de har Davis (514 yards + 4 TD's) och Penny (419 yards + 2 TD's). Cowboys har just Zeke Elliott och ja; han är bättre än alla tre ovan, men samtidigt kan Elliott gå sig tröt, det gör aldrig Seahawks. Cowboys run defense har varit bra, men de måste upp en nivå till i afton, eftersom Seahawks har tre RB's som skiftar löpningar med jämna mellanrum = de sliter ner försvaret.

6. Slutligen måste vi notera att Seahawks får tillbaka sin WR1 i afton - Doug Baldwin. Det gör att QB Wilson ganska tidigt kommer testa Cowboys secondary med långpass.

Jag spelar Seahawks +3 till oddset 1,75 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip