Cowboys (8-3) tar emot Seahawks (6-5) på Thursday Night Football.

Cowboys har 13 (!) raka segrar på hemmaplan och ser oförskämt bra ut. Cowboys i ett nötskal. Nu vill man bara att klubben tar sig över tröskeln och in på samma halva och nivå som Eagles och 49ers i NFC.

Seahawks och QB Smith har haft ett tuffare år, men det är ett lag som kan slå alla lag när det klaffar. Nu har det dock sett halvtaskigt ut på slutet med tre förluster över sina fyra senaste matcher.

Jag kommer inte spela emot Cowboys idag. De kommer vinna. De är stora favoriter och skall så vara, men en lina som berättar Cowboys -9 känns sådär.

Jag tycker mig finna ett spelvärde som berättar Cowboys -5.5 i halvlek till oddset 1,79 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Cowboys är varse att Seahawks run defense är ett av ligans absolut sämsta (rankade som nr 26). Strategin torde att attackera längs kanterna med RB Pollard och Dowdle i den s.k. öppna ytan, eftersom det då kommer krävas stabila blockar.

2. Många pratar om likheterna mellan Dolphins McDaniel och Cowboys McCarthy; inte kroppshydda, utan hur stor succé de haft med ”motion-spel” (pre-snap). 76.3% är Cowboys rate och det är hack i häl på Dolphins. Det gör det svårt för motståndarna och ger större frihet till Cowboys duktiga WR-corps att lyckas.

3. Seahawks secondary är ett av ligans bästa med suveräna Woolen och Witherspoon som CBs. Notera det.

4. Cowboys DC kommer sätta press på QB Smith. Det är ett måste. Han har blivit sackad hela 27 gånger i år = otroligt tungt för Seahawks. Om vi tittar på springspelet hos Seahawks är det tunt pga skador. RB1 är borta och RB2 halvskadad, men kommer spela. Det kommer göra att Seahawks playcalling torde bli relativt enkel att skärskåda. Det är också viktigt att nå QB Smith, eftersom han har en stark arm och är träffsäker när allt klaffar. Hans receivers är riktigt vassa i form av Metcalf, Lockett och Smith-Njigba. De har alla tre nått över +400 yards i år.

5. Seahawks har varit svaga offensivt i sina tre förluster. Få poäng på tavlan. Idag möter man ett Cowboys som precis tvärtom snittat +23 poäng i tre av sina matcher på hemmaplan. Cowboys är 205-60 på hemmaplan. Helt sinnesjukt bra.

6. Cowboys QB Prescott har över de senaste sex matcherna producerat 1 874 yards, satt 73% i completion rate med 18 touchdowns och två interceptions till det. Detta är MVP-nivå även om han i mina ögon inte är i närheten av Chiefs Mahomes än så länge. MEN han är bra! Riktigt bra!

Cowboys har som sagt 13 raka vinster på hemmaplan. Den första förlusten lär inte komma idag. Jag spelar Cowboys -5.5 i halvlek till oddset 1,79 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip