Cowboys (5-3) vs Vikings (6-3). Efter att ha sett Cowboys senaste outing kan ingen förstå hur detta lag torskade mot New York Jets, men allt kan hända. Det samma gällde Vikings som senast hade toppchans att besegra ett Kansas City Chiefs utan MVP-QB Mahomes, men stryk via matchens sista spark.

För mig är det här en toppmatch att hålla ögonen på. En match med många variabler att analysera. MEN Cowboys skall vara favoriter att vinna matchen med tanke på deras offensiv plus att Cowboys defense fått tillbaka viktiga kuggar inför den här fajten.

Jag kommer gå på att WR-ässet för Cowboys; Amari Cooper gör en TD på hemmaplan. Han möter ett svagt Vikings secondary och QB Prescott älskar att kasta till Cooper i redzone.

Jag spelar Cooper att göra TD i matchen till oddset 2,40 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Cowboys är 3-1 på hemmaplan i år med två raka segrar.

2. Cowboys har för tillfället ligans bästa offensiv med 28,4 ppg + 436 yards framåt per match.

3. Vikings QB Cousins är 6-28 mot vinnande lag dvs de som är över .500.

4. RB-matchen kanske är dagens clou tillika match i matchen. Vikings Cook är topp i ligan med sina ca 900 yards+9 TDs. Ett snitt på 5,1 yards per springspel = starkt. Cowboys Elliott är tillbaka med besked även han, men vi vill alla se 2-3 matcher till för att ha något att gå på.

5. Cowboys defense är tillbaka skadefritt + trejden för Michael Bennett blir extra spännande. Cowboys D tillåter bara 17,8 ppg. De kommer sätta press på Vikings QB Cousins och då har alltid Cousins haft bekymmer över hela sin karriär.

6. Två spelare kommer få chansen ofta idag hos Cowboys offense och det är WRs Cooper och Gallup. Vikings secondary har sett sådär ut i år och vem som skall täcka en av ligans bästa route runners i form av Cooper vet jag inte, därav mitt speltips på Cooper och minst en TD från hans sida.

Som sagt; Cowboys skall vara favoriter. När Vikings har sådana svårigheter med sin secondary och en QB som är 6-28 mot vinnande lag (se Cowboys), då kommer de bli svåra att slå.

Mitt spel landar på Cooper att göra en TD för Cowboys till oddset 2,40 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip