Dolphins (8-4) mot Chiefs (11-1). En riktig toppmatch i AFC och det är extra kul att se hur snabbt Dolphins HC Flores (kommer från Patriots och Belichicks "tränarträd") fått snits på sitt lag. Oerhört imponerande. MEN i afton tror jag Dolphins kommer få stora bekymmer, eftersom motståndet heter Chiefs, Patrick Mahomes och en stekhet WR i form av Tyreek Hill. Chiefs kommer till Miami med 9 (!) raka bortasegrar i bagaget = rekord i NFL. Tyvärr kommer även Dolphins RB1 Gaskins inte att spela pga. COVID-list, vilket minskar Dolphins chanser som helhet.

Jag är helt övertygad om att Chiefs kommer vinna, men tilltalas inte av matchoddsen, utan väljer istället att lira på att kanske en av NFLs bäste och mest taggade WR i nuläget - Tyreek Hill. På Unibet , LeoVegas och Casumo får vi 2,08 på en TD av Hill och vinst för Chiefs. Den nyper jag.

Värt att notera:

1. Chiefs QB Mahomes är ligans bäste. När Chiefs offensiva lina ger Mahomes tid i passningsfickan är han 24-0. Det innebär att han kastat 24 TD mot 0 INT. Mahomes är också 7-0 i sin karriär när han möter ett av ligans topp 5 bästa defense. Notera det.

2. Det luktar bekymmer för Dolphins idag i och med att springspelet kommer decimeras med Gaskins frånfälle. QB Tagovailoa har haft det jobbigt i sina två senaste outings, där han enkom levererat -20 poäng. Det är inte rätt lag att möte idag, då Chiefs i mitt tycke är ligans bästa lag när allt "rullar".

3. Chiefs defense är enormt svåra att slå i december och har varit så i ett par års tid. Statistiken berättar att laget är 6-0, 11,3 tillåtna poäng, 298,5 tillåtna yards. Welcome to that stat, Miami!

4. Dolphins defense är inte direkt kattskit det heller. Nr 2 i NFL för dagen. HC Flores kan sin sak. 17,7 tillåtna poäng i snitt bekräfta det. CB Xavier Howard har varit rakt över suverän med 8 interceptions på sitt konto. MEN orkar Dolphins secondary stå emot alla vapen som Chiefs har? Hill, Kelce, Watkins. Jag tror faktiskt inte det.

5. Just Chiefs Hill är mitt drag i den här outingen. En av ligans bäste slot receiver. Han är också ligans snabbaste spelare, vilket gör att Dolphins secondary måste vara på tå för att Hills snabbhet. Med 1079 mottagna yards är Hill trea i hela NFL. Han har också TE Kelce vid sin sida som nått 1 114 yards. Om vi lägger ihop deras stats får vi; 21 touchdowns...

Nej; jag kan förespråka superlativer mest hela dagen, men de facto är det så att Chiefs är bättre på samtliga nivåer och när nu RB Gaskin är borta för Dolphins kommer mycket att hamna på QB Tagovailoa. Mäktar han med det?! Spelvärdet ligger på att Chiefs WR Hill gör en TD och att Chiefs vinner matchen. Odds: 2,08.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip