Dolphins (10-4) har en alldeles särdeles tuff avslutning på sin säsong i och med att de möter Cowboys, Ravens och Bills över de sista matcherna. De har dock en god chans att vinna samtliga, men då krävs det fullt manskap på planen. Först ut är Cowboys (10-4) som i vanlig ordning verkar veckla ihop sig så fort de möter ett bra fotbollslag med starkt springspel. Som sagt; jag vill verkligen se Cowboys spela bra mot "bra" lag. De är fortfarande på tok för ojämna här. De har dock haft "tur" med att Eagles verkar ha somnat in (flera raka förluster), vilket gör att NFC är en spännande konferens i år frånsett ett starkt 49ers. NFC East är det som Cowboys vill vinna och då krävs det vinst.

Dolphins är ett jättebra lag som är grymt bra coachat av McDaniel och om de får ha en hel WR Hill är han katalysatorn för en vass offensiv. Hill vilade mot Jets, men väntas starta i afton och det är ett stort plus för Dolphins. Hemmaplan är också en faktor här, då laget är 6-1 samtidigt som Cowboys är svaga på bortaplan.

Jag kommer gå på Dolphins i den här outingen. Jag vill se Cowboys leverera bra mot starka lag innan jag tror på dem, trots att de är 10-4. Jag spelar Dolphins -1.5 till oddset 1.86 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Dolphins Hill har fått ihop 1 542 yards och 12 touchdowns. Han har varit Pro Bowler vid sju tillfällen och All-Pro vid fyra tillfällen. Han är en game changer och jag har svårt att se hur Cowboys skall stoppa honom idag. Om det mot förmodan skulle ske finns andra outs som tagit klivet fram i år; se WR Waddle. Dolphins offensiv är nr 1 i NFL med 414 yards framåt per outing. Enormt!

2. Dolphins springspel är i mitt tycke klart bättre än Bills (som körde över Cowboys på marken senast). RBs Mostert och Achane är en av ligans bästa kombo. Cowboys tillät hör och häpna +265 yards på marken mot Bills. Det var en öppen dörr. RB Achane gillar jag och han kommer få chansen. Pass på för ett spännande sidospel (Achane över +40 yards).

3. Cowboys offensiva lina har en del skador och är decimerad. Dolphins sackmaster Chubb kommer få chansen att plocka sacks mot QB Prescott.

4. Vid vinst idag är Dolphins helt klara för slutspel.

5. Cowboys defense är nr 6 i NFL och är relativt bra i sin secondary och att försvara sig mot pass. Jag är övertygad om att Dolphins kommer springa ofta och görna och när tillfälle ges kommer det ett långpass till WR Hill och sedan är han borta och i end zone. Svårmarkerad.

6. En statistik som jag gillar och som talar för Dolphins är just Cowboys snitt på bortaplan. De är hemskt starka hemma med +39 poäng, men när man spelar borta är snittet facila 21 poäng. Det är en dramatisk skillnad och jag tror som sagt på Dolphins här idag.

7. Cowboys blev tagna på sängen med byxorna nere mot Bills senast. De sprang med bollen i tid och otid och Cowboys hade inget försvar. Jag tycker Dolphins RBs är bättre än Bills.

Jag spelar Dolphins -1.5 till oddset 1.86 hos bet365 .com.

God jul!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip