De fyra bästa lagen i ligan är de som spelar NFC och AFC Championship. I år vill jag tillstå att det är två ruggigt läckra outings att vänta. En fröjd för ögat!

Vi börjar med Eagles hemma mot Niners. Två imponerande trupper och två HC som skött sig galant i år, där Eagles offense är rankad som nr 1 och Niners defense är nr 1 när vi pratar poäng och yards per match.

Noteras bör att Eagles har en MVP-QB i form av Jalen Hurts emedan Niners har en Askungesaga i form av Brock Purdy; rookie draftad i sjunde rundan, men som varit otroligt bra. Frågan är dock hur han kommer hantera Eagles defense på bortaplan. Ingen lätt uppgift. Purdy blir den femte rookie-QB som startar en conference final och alla fyra rookies innan honom har förlorat.

Jag spelar Eagles -2,5 till oddset 1,85 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Eagles Hurts har en ”passer rating” om 125 när han kastar för +25 yards eller mer på sina lagda djupa bollar. Han har 10 touchdowns mot 1 interception. Notera det.

2. Eagles har bara förlorat tre matcher på hela året. Vid två av dessa tillfällen spelade inte QB1 Hurts.

3. Det är många ”matcher i matchen”, men en synnerligen viktig ”match i matchen” blir den mellan 49ers rushing defense mot Eagles springspel. Här har Eagles Sanders, Gainwell och Scott att tillgå i en slags kommitté. Det lag som vinner den fajten har en god chans att gå vinnande ur matchen som helhet.

4. 49ers är ligans hetaste lag med 12 raka vinster, där Purdy svarat för åtta av dessa på ett imponerande sätt. Mäktar han med all press från ett Eagles som har totalt 70 sacks över året? Jag tror inte det.

5. Eagles har över de senaste två matcherna fått tillbaka flera nyckelspelare som varit skada en tid. Det gör inte deras chanser sämre.

Nej; Brock Purdys underbara resa tar slut idag. Eagles har ett bättre lag om vi ser till alla delar. MVP Hurts har ”the it-factor” och kommer visa det i afton. Jag spelar Eagles -2,5 till oddset 1,85 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip