Vilken match vi har att se fram emot. Eagles (10-1) vs 49ers (8-3). En rematch från fjolårets NFC Championship. Vi får hoppas att respektive lag får behålla sina nyckelspelare på planen genom hela matchen. OM så sker är min vinnare San Francisco 49ers.

Efter deras bye-week har laget tre raka vinster och har formligen sopat mattan med motståndet på ett ruggigt imponerande sätt. De har gjort mer än +27 poång per outing. Samtidigt har de inte tillåtit mer än 14 poäng i någon av matcherna. QB Purdy har spelat strålande. Till skillnad från ifjol har han vågat kasta de djupa bollarna mer frekvent och lyckat. Totalt 38 djupa bollar (+20 yards) har kastats och han har satt 24 av dem, vilket ger en completion rate som berättar 63%. Han har åtta touchdowns och en interception på dessa 24 satta pass. Det ger honom högsta betyg av alla QBs gällande den statistiken. 49ers RB McCaffrey har sett exceptionellt stark ut genom hela året. Han är nu uppe i 939 sprungna yards över elva matcher i år. Han har också 389 yards som mottagare och hela 16 touchdowns. Det är så starka papper att hans namn nämns i MVP-sammanhang och det känns helt korrekt, även om quarterbacks brukar vinna den titeln.

Eagles har lyckats vinna sina matcher på alla betänkliga sätt. På något sätt har laget vunnit många matcher med en s.k. "one possession game" och det är en styrka om något. MEN. Eagles har dock snittat 110 yards sämre än sina motståndare över de fyra senaste matcherna och det håller inte. QB Hurts har varit enorm över de här matcherna och är 5-0, trots att laget legat under i halvlek. Som sagt; det här är de två bästa lagen i NFC (med Cowboys strax bakom). Förvänta er en riktigt bra match!

Jag kommer gå på 49ers i den här fajten och väljer att spela dem på bortaplan. Jag tar -2 till oddset 1.80 hos Unibet .com

Värt att notera:

1. 49ers är för dagen det bästa laget i NFC om jag får tycka till. Över den senaste tiden har det varit dominanta vinster från deras håll, samtidigt som Eagles haft bekymmer att spela bra fotboll över fyra kvarter. Mot Niners räcker det inte att spela bra boll i ett par kvartar. Tro mig.

2. Eagles pass rush har inte alls varit på samma nivå som 2022. Om vi tar matchen mellan Eagles vs Chiefs hade Eagles 44% press på Mahomes när han droppade tillbaka, MEN bara EN sack. Det är på tok för dåligt.

3. Eagles QB Hurts s.k. rushing efficiency är nera från fjolåret även om han avgjorde mot Bills med en snygg löpning till end zone. Han sprang för 65 yards mot Bills på 14 försök med en vinnande touchdown. Hurts ben kommer behövas i den här matchen, annars kommer 49ers ha en field day. Som spelare bör man beakta att Eagles QB Hurts är 26-3 i sina 29 senaste starter. Huvva!

4. Den match som jag ser mest fram emot är "matchen-i-matchen" mellan Eagles offensiva lina vs 49ers pass rush. Det är inte lätt att stoppa Nick Bosa eller Chase Young.

5. Eagles fyra senaste matcher har varit mot bl.a. Cowboys, Chiefs, Bills och Jets, där de tre första och bättre lagen blev vinster emedan man föll mot svaga Jets. Det har varit riktigt tunga matcher och i afton blir det upp en nivå till, då 49ers känns väldigt starka.

Jag tycker 49ers offensiv har på tok för många outs i den här matchen mot ett Eagles defense som verkar ta ett steg tillbaka i varje match (även om man mött flera av ligans bästa lag). Det gör att jag kommer gå på 49ers. Jag spelar -2 till oddset 1.80. Jag skulle inte bli förvånad om 49ers vinner med minst en TD med tanke på hur de sett ut på slutet. Jag vet dock att Eagles har en kicker som kan sänka bollen från halva plan vid behov. Det gör att jag vill ha -2 som spel till oddset 1.80 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip