Eagles (7-7) vs Cowboys (7-7). Hela helgens snackis, eftersom vinnaren av den här fajten har bäst chans att vinna sin division. Jag har fortfarande svårt att se hur Cowboys kan vara i den här situationen med tanke på deras inledning av året, samt det lag de presenterar varje helg. Eagles har haft ett tungt år och hos dem är skador en djup ursäkt för det. Jag tror QB Wentz aldrig spelat med sitt lag som var tänkt under training camp. Idag selar Eagles ut supernamnen Ward, Arcega-Whiteside och Davis. Hört talas om dessa? Nope! Otroligt många skador på sina receivers. Det enda räddningsplank som Wentz haft är TE-ässet Zach Ertz.

Mitt spel blir Cowboys -2,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

Värt att notera:

1. Cowboys har vunnit tre raka segrar mot Eagles sedan 2018. Vinner de idag har de vunnit NFC East två år i rad. Cowboys har vunnit sex av av åtta matcher på Eagles hemmaplan Lincoln Financial Field. Det är just bara Cowboys av alla NFL-lag som har den statistiken.

2. Cowboys hade inte vunnit mot ETT lag som haft ett s.k. vinnande rekord = +.500 tills vecka 15, då laget körde över LA Rams. Notera då att Rams imponerat mot Seahawks i matchen innan och Cowboys hade förlorat. Det måste ha skett något i omklädningsrummet, eftersom Cowboys kom ut och gjorde sin bästa insats över hela säsongen. De spelade då så bra som vi alla förväntar oss av truppen Dallas Cowboys innehar. Varför så ojämna är dock frågan?!

3. Eagles då? Ja, de har tvärtemot besegrat de lag som Cowboys fått stryk av; Packers, Bills, Bears och Jets. Enigmatiskt.

4. Matchen i matchen är mellan QB Wentz och QB Prescott. Notera då att Cowboys haft alla sina WRs tillhanda emedan Eagles har fått trolla genom hela året för att få spelare ute på banan som kan ta emot pass. Lite stats för att reda ut hur de spelat i år. QB Wentz har sju INT mot Prescotts 11. QB Prescott har 26 TDs mot Wentz 25 TDs. Wentz är en aning Snabbare i sin passningsficka, då han skickar iväg bollen efter i snitt 2,4 sek emedan Prescott tar 2,6 sek på sig. QB Prescott har en dramatisk skillnad i en stats från 2018 och det är antal sacks. Han har lärt sig att Snabbare läsa av spelet och hiva iväg bollen mot sidlinjerna istället för att bli sackad. Viktigt!

5. Cowboys Zeke Elliott ligger på plats nr 5 i NFL gällande Pro Football Focus. Med hans kontrakt och kvalitet borde han ligga minst topp 3. Han har självfallet varit bra i år, men inte suverän.

6. Cowboys WR Cooper ligger sedan vecka 9 på plats nr 2 i NFL, där TDs har gjorts via mer än +20 yards. Bara Chiefs Hill som är bättre. Cooper har haft det extra lätt mot just Eagles. Notera detta om du kollar på eventuella sidospel som antal mottagningar från Cooper alt TD-görare. Mot just Philly berättar statsen följande: i fjol noterade han i den här matchen - 10 mottagningar för 217 yards och tre TDs. Mycket intressant.

7. Om Eagles vinner idag skall sedan avhängda Giants slås. Då vinner Eagles NFC East.

8. Eagles RB-gäng i afton är Sanders, Scott och Ajayi. Howard spelar inte.

9. Det kan också vara sista gången vi får se Eagles-legenden Sproles spela på Lincoln Financial Field. Han pensionerar sig efter 15 år i och med den här säsongen.

Ja; en fantastisk match att ta del av. Som Cowboys spelade senast och med vetskap om deras trupp och deras succé mot just Eagles på bortaplan, då skall Cowboys vinna idag. Eagles har en svag offensiv i år pga skador. Nej, jag spelar på succé för Cowboys och vinst i divisionen NFC East. Mitt spel blir Cowboys -2,5 till oddset 1,90 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip