NFL-säsongen är äntligen här. Det bästa jag vet. Den överlägset bästa TV-sporten alla kategorier. Efter fyra veckor av NFL Preseason kickar äntligen regular season igång och vi startar med regerande Super Bowl-mästarna Philadelphia Eagles mot Atlanta Falcons.

Eagles var fjolårets underdogs genom hela slutspelet av en anledning. Strax före playoff skulle börja blev lagets superstjärna QB Carson Wentz skadad. In kastades veteranen QB Nick Foles och dennes avslutning av grundserien var inte...bra. Det gjorde att Eagles klev in i slutspelet som underdogs i varje match. Det som dock hände var att Nick Foles helt plötsligt började leverera. På alla cylindrar. Foles tog Eagles hela vägen till Super Bowl och där besegrades även giganten Tom Brady och dennes Patriots. Foles slutspelsfacit blev 971 yards, 6 TDs och 1 interception. Han var helt enkelt magiskt. Sedan var Foles också otroligt älskvärd i sina intervjuer efter Super Bowl-vinsten, där han blev MVP. En toppenkille rakt över och många trodde att han skulle skifta lag inför årets säsong. Istället valde han att fortsätta som en Eagle och det är något förbenat vackert med det. Eagles QB Wentz är fortfarande på skadelistan som flertalet andra Eagles-spelare, men det är en homogen trupp med stort djup och vasst kunnande.

Falcons har varit ett starkt lag under flera år nu. Lite av en besvikelse i fjol även om laget tog sig till slutspelet, där de fick stryk av just Eagles. Jag gillar HC Quinn. Han var nära att plocka hem Super Bowl 2017 (Patriots vände 3-28 till vinst i förlängning). 2018 tappade Falcons sin offensiva koordinator, Kyle Shanahan till HC-gig i San Francisco 49'ers. In kom Steve Sarkisian och jisses vad Falcons var usla i redzone. NU har han haft ett år på sig att anpassa sitt team. Quinn/Sarkisian har fått Falcons management att betala ut långtidskontrakt på de två mest viktiga offensiva spelarna; QB Matt Ryan (tjänar 30 miljoner dollar per år) och även WR Julio Jones som även han är signad för många år framåt. Här är allt bra för Falcons. Det som dock talar emot laget är att om vi ser till helheten av truppen är den knappt förstärkt från i fjol, vilket får anses som lite udda. Jag skulle vilja sträcka mig till att offensiven ÄR bättre, men defense har fortfarande bekymmer mot springspel och har själv en svag pass rush.

Vad tror jag om utgången i matchen? Jag kommer spela Eagles -1 till oddset 1,91 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

Värt att notera:

1. Eagles är 19-14-1 mot Falcons genom åren. De senaste åren har det nästan bara varit Eagles.

2. Eagles är sjukt svårslagna på hemmaplan. De är också regerande mästare. Den billigaste matchbiljetten hos Eagles i år är 210 dollar. Exv. Redskins har biljetter från 20 dollar och uppåt. Philly ÄR en stor idrottsstad och den amerikanska fotbollen är gigantisk.

3. Eagles har haft stora bekymmer med skador under hela våren och sommaren. QB Wentz är som sagt borta. WR-ässet Jeffery är skadad. MEN det har börjat ljusna. RB Ajayi är clearad inför premiären natt till fredag. WR Agholor är även han numera clearad att spela. Den bästa spelaren i mitt tycke vad gäller offensiven för Eagles är TE Zach Ertz. Briljant herre i sina bästa år.

4. Eagles offensiva lina är enormt vass. Enormt!

5. Eagles defense var ligans fjärde bästa i fjol och deras pass rush är exemplarisk. Jag har som sagt svårt att se Falcons orka stå emot den i premiärmatchen. QB Ryan kommer få bita i gräset. Ofta.

6. Falcons har sin styrka i sitt passing game med Ryan som skipper och ett knippe suveräna WR's med bl a draft pick nr 1 Calvin Ridley som visat stor begåvning. MEN det var som sagt INGEN som till slut kunde stå emot Eagles defense eller offensiva lina, vilket gav dem Super Bowl 2018 i februari.

Jag känner mig väldigt trygg med att spela Eagles -1, trots vetskapen om deras skadelista och svag preseason. När deras elitspelare steppar upp, då känner alla sig trygga och framförallt QB Foles som har en trygghet i sin protection.

Jag spelar Eagles -1 till oddset 1,91 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

Nu kör vi säsong 2018/2019; häng på!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip