Eagles (14-3) vs Giants (9-7-1). En klassisk outing mellan två lag som mött varandra i tid och otid genom åren. Sedan 2014 har de mötts 18 gångar och Eagles har vunnit 16 (!). Det bör noteras. Det är också en tät envig mellan två lags fans som kort och gott avskyr varandra. Enligt säkra källor har Giants hotell inget vatten sedan de anlänt hotellet pga. vattenläcka. Slump el djävelskap? Sak samma; lagen gillar varandra inte.

Nu till fajten. Linan ligger på Eagles -8 och det är inget fel på det. Eagles skall vara favoriter efter en rakt över formidabel säsong. Giant å sin sida skall inte heller skämmas över sin säsong, utan de har spelat över förväntan och vinsten i wild card-rundan mot Vikings var välförtjänt. Jag tror dessvärre att Giants får packa väskan efter kvällens match, men jag ser fram emot en bra match.

Spelvärdet ligger inte på Eagles -8, utan här gillar jag tveklöst att Eagles WR-äss A.J.Brown står i 2,05 hos bet365 .com för att sätta en TD och det väljer jag att lägga min slant på.

Värt att notera:

1. Om vi kikar på den här outingen över hela säsongen skall Eagles vara en nivå upp, men om vi kikar på Giants finish och de senaste matcherna finns det en stor chans till en hyggligt jämn kamp. Giants har skött sig med den äran. MEN. Eagles är enligt mig bättre på båda sidor av bollen. Deras offensiv har det mest; en QB i Hurts som kan springa och kasta, vilket gör honom oberäknelig. Han har WRs i form av Brown och Smith som är hyperfarliga för alla lags secondary plus att springspelet har varit lyckat. Om vi ser till Eagles defense är det ett av de allra bästa i ligan med en benhård pass rush som är navet. Run defense är hyggligt och måste vara bättre idag mot Giants RB-tandem. Jag kan med garanti lova att Giants Jones får sina servetter varma i afton när det kommer till Eagles pass rush.

2. Giants har förlorat nio raka matcher i Philadelphia. Nio!

3. Eagles var nr 3 i NFL gällande scoring offense med 28,1 poäng per match och 389 yards framåt. Totalt gjorde Eagles 477 poäng, vilket var nytt franchiserekord i Philly.

4. Min idé idag är att A.J.Brown gör minst en touchdown. Han har varit enastående i år och har lyft Eagles offensiv på ett sätt som alla fans bara önskade när han kom över från en trejd med Titans. I år har Brown 1 496 mottagna yards (nr 4 i NFL). Han tog emot 11 touchdowns (nr 3 i NFL). Snacka om starka papper och han är inte klar än...

5. Giants ser ut att ha extremt kul när de spelar fotboll nuförtiden och det är HC Dabolls styrka som coach. Alla spelar för varandra och Giants är en riktigt positiv överraskning. QB Jones har fått till det och RB Barkley har visat varför han plockades som nr 2 i NFL-draften för ett par år sedan. Jag tycker som sagt att Eagles detta till trots har en bättre trupp och ett bättre djup, samt den historiska datan med sig in till den här outingen.

6. Eagles offensiva lina är bäst i NFL. Utan tvekan. Nu är i och för sig RT Johnson tveksamt startande, men jag tror han kommer spela och när Eagles har med Johnson i laget är de 59-29-1. När han är utanför laget är Eagles 9-21. Han behövs idag, eftersom Giants defense är riktigt bra. Giants DC Martindale älskar att blitza och det kommer vi få se. Huruvida Eagles svarar på det återstår att se. Jag håller Eagles som en nivå upp i den specifika fajten.

7. Vinner Eagles i afton vinner de tre raka matcher under en säsong och det är inte fullt så enkelt, men återigen; Eagles är en nivå bättre på samtliga nyckelpositioner och jag går på att Eagles offensiv levererar som de kan och då måste WR Brown ha en toppchans att plocka in minst en TD. Jag får oddset 2,05 hos bet365 .com och tar det.

/RoloMartinsThis is the stats tab
This is the post tip