En klassisk matchup under preseason. Eagles vs Jets. Två lag som kommer göra bättre ifrån sig under 2022 om allt klaffar. De har bättre förutsättningar i år. Eagles (9-8) spelade fullt godkänt under fjolåret med QB Hurts som skipper, samtidigt som de försökte spela ihop ett yngre lag till något bättre. Bra rookies i fjol (se framför allt WR DeVonta Smith) och riktigt bra värvningar (se WR-ässet AJ Brown) under off season plus en bra NFL-draft gör att Eagles kommer få ett habilt år.

Jets (4-13) under fjolåret, har inte gett sina fans mycket att övas yver sedan ett antal år. Inget slutspel på länge och har en väldigt ung trupp. MEN. Det börjar se riktigt bra ut och det kanske inte är i år som laget når slutspel, även om de kommer försöka rejält, men "the blue chips" finns där. GM Joe Douglas svarade för en enastående draft, där han plockade in de fyra bästa och högsta draftvalen på följande positioner; CB (Gardner), WR (Wilson), RB (Hall) och Edge (Johnson). Tre i första rundan och en i andra rundan. En synnerligen vacker afton för New York Jets. Dessutom har man QB Wilson som togs som nr 2 i fjolårets runda och han lär bara bli bättre och bättre (se Josh Allen i Bills som ett kanske liknande exempel). Något säger mig att Jets-fans kommer få ett klart bättre 2022/23 än tidigare år. Hur långt det räcker återstår att se...

Den här outingen idag då? Ja, jag vet jag att Jets kommer testa flera A-starters dvs de som kommer spela i NFL-premiären i september över en kortare tid. Det gäller även Eagles, men här deklarerar HC Sirianni att det blir kortare gästspel av deras bästa spelare. Det gör att jag kommer gå på Jets moneyline i den här outingen. Då flera rookies kommer testas och vi vet deras kaliber, så torde helheten tala för Jets. Oddset 1,91 hos Unibet är taget sju dagar i veckan.

Värt att notera:

1. Det som ni absolut måste följa är Eagles officiella twitterkonto under en match. Det kontot är överlägset många andra NFL-lags sociala medier. Bara följ. Ni kommer greppa. Eagles har också bara en hemmamatch under årets preseason. Det lär bli stökigt på läktaren OCH i cyberrymden...

2. Eagles och Jets defensiva lina är båda riktigt bra när A-starters spelar. Vi får säkert se några snaps i afton innan B-starters kommer in. Jets vill i alla fall köra sina spelare lite längre enligt deras agenda runt matchen. Eagles rookie Jordan Davis som visade stora kvaliteter under NFL Combine kommer spela. Ni kommer inte missa honom. Vilken atlet! Håll även utkik på LB Nakobe Dean. Den här killen borde ha varit en runda 1-spelare, men pga. skada vågade inte någon plocka honom förrän Eagles nöp honom i runda 3. Gissa om Dean har sett bra ut under training camp.

3. Notera att Jets är 11-5-1 mot Eagles i preseason.

4. Jag tror inte Eagles HC Sirianni kommer spela QB Hurts. Jag tror Jets HC Saleh kommer ge QB Wilson ett par extra snaps. Jag har följt samtliga lags träningscamper hittills och just QB Wilson har haft en riktigt bra camp, där signalerna som sänds är att Wilson har fått en bättre offensiv lina. Han tar kvickare beslut. Han ser mer komfortabel ut i passningsfickan. Det är goda vitsord. Nu skall det också visas i skarpt läge och därför tror jag att Saleh kommer ge Wilson ett antal snaps. Back-up QBs i respektive lag är Minshew hos Eagles och Flacco/White hos Jets. Det är bra QBs det också med Flacco som Super Bowl-vinnare med Ravens,

5. Jag är hemskt nyfiken på såväl Eagles som Jets wide receivers. Det känns som the sky is the limit här för båda trupperna. Eagles med Smith och Brown och Jets med Moore/Davis/Wilson. Det är klart att det kommer se lite "shaky" ut initialt, men fasiken vad spännande det skall bli att se respektive receiver göra sina jobb. Håll i hatten!

Jag går på Jets, eftersom jag vet att HC Saleh kommer matcha sina A-starters över typ en kvart (här är dock Eagles trupp bättre i grunden - särskilt secondaryn) för att sedan låta B-laget spela halvleken ut. Om vi ser till bredden på respektive trupper kommer C-laget se hyggligt lika ut, men Jets B-lag känns en aning bättre i dagsläget. Jag spelar Jets moneyline till oddset 1,91 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip