I januari spelades NFC Championship Game mellan just Eagles vs Vikings i Philadelphia. Den gången var backup-QB Nick Foles briljant och trots tidig 7-0 för Vikings handlade resten av kvällen om Eagles. Vinst med 38-7 och sedermera en Super Bowl-vinst över Patriots. Idag oktober 2018 är det två lag som måste landa i sitt egna spel. Det har varit för ojämna outings hittills och målsättningen för bägge lagen är självfallet att vinna matchen emedan vi NFL-nerds vill se en stabilitet och kontinuitet i play by play.

QB Carson Wentz spelar QB igen efter att ha varit skadad en längre period och han har skött sig habilt, utan wow-faktorn. På andra sidan har du årets dyraste värvning i free agency; Cousins till Vikings. Även här har vi saknat wow-faktorn till trots. För mig är det ett par åtgärder som måste igång för Vikings och det första är att kicka igång springspelet. Sämst i hela ligan. Det har varit komplett osynligt. Nu är Cook skadad igen, men rutinerade Murray måste steppa upp. Just nu är det lätt att läsa av Vikings spel dvs att det blir ett pass, då Cousins inte litar på sina RB's till fullo. Cousins har 1387 yards med 10 TD's och 2 interceptions. Han har varit bra; ej tu tal om annat. Den andra åtgärden är att Vikings defense måste finna sin rytm och momentum. Överlägsen nästan allt och alla under fjolåret. I år rankade som 14 i nuläget. Det är inte OK om du har investerat som Vikings gjort. Utan skarpt defense kommer du ingenstans. Mot Rams senast tillät man Rams QB Goff kasta 465 (!) yards. 465! Det är inte OK någonstans.

Eagles då? Ja; vad säger man. Leder med 17-3 in i andra halvlek mot Titans och lyckas förlora med 26-23 är bedrövligt för en SB-försvarare. Eagles secondary har inte varit sig likt. För många enkla misstag och som måste korrigeras direkt. I afton möter man talangfulle Thielen och ässet Diggs. Bägge dessa herrar hade +120 yards i mottagning mot Rams i föregående vecka och då vill jag betona att Rams HAR ett supervasst defense. Eagles är etta i NFL vad gäller tillåtna yards på marken och med tanke på Vikings genomusla springspel, här kommer Eagles att äta upp Vikings i afton. Eagles har bara tillåtit 63 yards i snitt. Starkt!

Jag kommer spela Ö44 totalt gjorda poäng hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen till oddset 1,73, då jag förväntar mig snabb offensiv mellan två försvar som letar formen.

Värt att notera:

1. Eagles skadelista är humangous. Enorm. Deras RB's är skadade bägge två; Ayaji och Sproles. Det betyder att QB Wentz som QB Cousins kommer få kasta mycket. Vikings run defense håller måttet rejält. Det lag som kommer fungera bäst med springspelet kommer ha en edge idag och vilket lag det är med tank på ovan info = hard to predict.

2. Eagles WR är normalt riktigt bra; unga och garvade i en och samma unit. Agholor var magnifik i slutfasen av fjolåret. I år har han tappat en hel del enkla bollar. WR Jeffery är äntligen tillbaka och han kan nog behöva 1-2 matcher före han är som bäst, men då är han riktigt bra. Slutligen veteranen Wallace som måste upp en nivå.

3. QB Cousins måste vakna upp på rätt sida och något säger mig att det kommer ske. Vikings ÄR en contender. Cousins måste tvätta bort sin stämpel som "mr ojämn" för hans outing mot Buffalo Bills var bedrövlig.

Summa summarum; två lag som inte levererat som de borde ha gjort. Eagles spelar hemma och är favoriter, men bägge lagen saknar springspel, vilket gör att det bör bli en shootout. Jag väljer att spela Ö44 totalt gjorda poäng hos LeoVegas , 888sport eller MrGreen till oddset 1,73.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip