En bra start i torsdags för mig om ni följde mitt speltips Chiefs -4 i halvlek till 1,90 i odds. Skräll att Lions vann matchen till slut, men det var egentligen mest tack vare flera grova misstag av spelare i Chiefs än att Lions var bättre.

Nåväl; min första match ut med speltips den här premiäromgången av NFL är Falcons vs Panthers. Det här är två lag som inte kommer vara på den övre halvan när NFL summeras 2023/24. MEN Falcons är i min värld det bättre laget och har hemmaplansfördel. Panthers har i stort sett gjort rent hus och trejdade upp i draften för att välja sin QB för många år framåt; Bryce Young. Det känns som ett stabilt val och Panthers har framtiden för sig. MEN i år kommer det bli tufft.

Jag kommer spela Falcons -3 till oddset 1,79 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Falcons har investerat ca 140 miljoner dollar på sin defensiv. Fyra profiler kom in via free agency; Jessie Bates, David Onyemata, Kaden Elliss och Calais Campbell plus att de tog över Jeff Okudahs kontrakt från Lions. Det är tunga pjäser och mycket pengar som plöjts in. Det kommer bära frukt, eftersom det är hög kvalitet på defense. Panthers kommer få stora bekymmer med Falcons defense i den här matchen. Tro mig.

2. Om vi tittar på Falcons offensiv var det många som trodde att laget skulle ge sig ut på marknaden och plocka in en veteran-QB, men icke. De har valt att gå på Desmond Ridder när Mariota blev avpolletterad. MEN ässet är RB Robinson som Falcons tog i draften. Han har visat framfötterna under training camp. Alla pratar om Robinson "in-hole burst" och hans sätt att undvika de tunga tacklingarna genom sin snabbhet.

3. Falcons har systematiskt gått igenom en rebuild över de senaste tre åren och inför årets premiär har man; ett ruggigt tufft defense som är ett "attackerande defense" som kommer skapa oreda för motståndarna. När det gäller offensiven kommer vi få se mer av TE Pitts, WR London och den ständige allt-i-allo Cordarelle Patterson som kan "allt" när det klaffar.

4. Panthers största svaghet är dessvärre den offensiva linan och det bådar inte gott när Falcons aggressiva defense klickar. Panthers LG och RG är rookie + en halvhygglig spelare, vilket gör att Falcons kommer tugga på rejält. Jag tror att Panthers kommer försöka springa hyggligt mycket för att hålla tempot uppe. Det är dock en del skador på Panthers RBs och även WRs. De känns väldigt tunna i år.

5. Falcons är 35-21 mot Panthers sedan 1995.

6. Falcons har använt sina tre senaste förstarunda-picks i draften på offensivt skillade spelare; se Ridder, Pitts och Robinson. Det kommer ge resultat i afton.

7. I mina ögon är Panthers i rebuild. Jag ser det inte på något annat sätt.

8. Enligt statistiken har inte NFL-draft pick nummer 1 rookie-QB vunnit sin outing sedan 2002. Det är talande siffror mot Panthers och fördel Falcons.

Jag spelar Falcons -3 till oddset 1,79 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip