Falcons (7-5) hemma mot Saints (9-3). ThursdayNightFootball och vilken härlig match att se fram emot. Två riktigt bra lag som måste vinna, dock av olika anledningar. Falcons måste vinna för att överhuvudtaget ha en chans att få spela slutspel. Betänk då att ifjol spelade laget Super Bowl-final och ledde med 28-3 mot New England Patriots, MEN dessvärre för Falcons del "chokade" de och Patriots lyckades med en enastående comeback som numera är amerikansk fotbollshistoria och gjorde Tom Brady fullständigt odödlig. Saints vill också vinna denna fajt för att få vila förstarundan i slutspelet.

Jag tycker bookmakers har satt linan fel och i min värld skall Saints vara favorit. Jag kommer spela Saints -2,5 till oddset 2,15 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Kvällens nyckel finner vi hos Falcons WR Julio Jones vs Saints CB Marshon Lattimore. Ni som följde min analys när jag satte spelet Vikings vs Falcons vet att jag ställde frågan; vem gör Falcons poäng när han detroniseras av sin CB? I det fallet var det Vikings Rhodes. Idag möter Jones ytterligare en suverän cornerback i form av Lattimore och Saints kan välja att sätta Lattimore direkt på Jones el sätta CB2 Crawley plus en safety som säkerhet. Hursomhaver; en underbar matchup att se fram emot.

2. Om vi kikar på de andra nycklarna runt den stats som finns tillgänglig talar det mesta för Saints. När det gäller passningspelet tillåter Falcons bara 208 passing yards, vilket är bra, MEN det som är bekymret är att merparten av passningsspelet blir genomförda pass. Det har man inte råd med mot legenden Drew Brees i Saints. Om vi sedan kollar vidare på Falcons rush defense, då ser det väldig mörkt ut. De tillåter 118 yards per outing OCH idag mot kanske ligans bästa RB-tandem i form av Kamara och Ingram. Ingen bra matchup!

3. Falcons kommer också möta ett skadefritt secondary hos Saints, vilket gör att QB Ryan måste "sätta" sina pass som riktiga projektiler, annars lär det bli minst 1-2 interceptions mot Saints secondary.

4. Saints å sin sida har agerat väldigt svagt i sin rush defense och tillåter 4,6 yards per försök. Här måste man täppa igen idag även om Falcons springspel har mycket att önska.

5. Saints har vunnit nio av sina tio senaste matcher. Falcons hade bekymmer att få "av" sitt försvar senast mot Vikings och då särskilt på third downs. Hela NFL's kanske bäste "third down converter" heter just Brees. Ha det i åtanke. Kan bli en låååååång kväll för Falcons defense inne och då vinner man inga matcher.

Jag kommer spela Saints i den här matchen. Jag är övertygad om att Saints secondary kommer hålla koll på Julio Jones som Vikings gjorde senast = då görs det heller inte många poäng framåt för Falcons. Sedan är jag övertygad om att Brees kommer styra matchen med mycket springspel och mer korta pass mot framgång. Falcons rush defense är inte särskilt vass och nu möter man som sagt Kamara/Ingram som pulvriserar det mesta i sin väg. Vårdat spel, bra defensiv och effektiv offensiv = Saints. Jag spelar Saints -2,5 till oddset 2,15 och är helt trygg med det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip