Falcons (1-6) vs Seahawks (2-5). Två lag som verkligen går i motsatt riktning den här säsongen och jag tycker faktiskt att Falcons HC Quinn bör sitta på den "heta stolen". Magisk säsong för ett par år sedan, då laget nådde Super Bowl och ledde med hela 28-3 före Patriots och Brady vände på steken och vann. Det blev en mental härdsmälta där och då och jag har inte sett laget prestera på topp sedan dess. Till denna match har laget trejdat bort sin WR2 Sanu till Patriots. Deras superstar, QB Matt Ryan är skadad. Det innebär att lagets toppspelare offensivt (förutom Jones) är borta. Det luktar ny förlust i min värld. Falcons har fem raka förluster och det är inget som tyder på att det blir en vinst i afton...

Seahawks däremot har visat upp en stabil säsong och QB Wilson har sällan varit bättre. Ravens knäppte dock Seahawks på näsan senast genom att springa igenom och förbi Seahawks run defense för att enkelt vinna med 30-16. Ravens sprang för hela 199 yards på marken mot ett normalt starkt Seahawks. Den förlusten var ett wake-up call för Seahawks och vändningen kan komma fort och bör komma snabbt mot ett svagt och skadedrabbat Falcons.

Jag är övertygad om att Seahawks kommer vinna den här fajten, men hur ligger linan i Vegas? Den berättar om Seahawks -6,5 som favoriter och det kan vara görbart. Jag kommer spela Seahawks -7 till oddset 1,80 hos Bet635.

Värt att notera:

1. QB Wilson har varit i stort sett fläckfri i år. Han har 15 TDs mot en INT. Hans vapen i red zone är WR-rookie Metcalf som varit briljant. Bra tandempar.

2. Seahawks har en uppgift mot Falcons; att hantera sin egen svaga länk som är run defense. Ravens sprang som sagt igenom och förbi senast. Seahawks är nr 17 i ligan genom att tillåta 108 yards i snitt per game. Här måste defense sätta stopp idag. Då har inte Falcons många options rent offensivt, då deras QB Ryan är borta pga skadad. Reserv-QB är Schaub och han var bra för ca 10 år sedan...

3. Falcons har blivit överkörda av sitt motstånd i år. I snitt har motståndarna producerat 387 yards och 31,9 poäng framåt. Wow! Det är bedrövligt.

4. Seahawks är 3-0 på bortaplan i år. Notera det.

5. Falcons defense har inte registrerats för en sack eller INT sedan vecka 4 (!). Under samma tid har hela 13 TDs släppts in.

6. Seahawks är nr 6 i hela NFL gällande snittet för offensiva yards per game. Hela 391,6 yards. Något för Falcons att bita i.

Fakta i målet är att Seahawks krigar för en slutspelsplats emedan Falcons verkar ha gett upp gällande sin coach Quinn. Det gör att Seahawks skall vara konkret favorit och ha en bra chans att vinna den här outingen med minst en TD.

Jag spelar Seahawks -7 till oddset 1,80 hos bet365 .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip