En riktig toppmatch att vänta mellan två riktigt heta lag för tillfället. Falcons (7-4) vs Vikings (9-2). Jag har följt bägge lagen noga på slutet och det här blir en intressant matchup att ta del av. Jag tycker Vikings är ett bättre fotbollslag, men samtidigt har Falcons i sina tre senaste matcher vunnit samtliga och haft en poäng som berättar 95-58 dvs gjorda poäng framåt och poäng som man släppt till bakåt. Falcons är bra nu och får även tillbaka sin RB Devonta Freeman till dagens match, vilket är ett plus. MEN Vikings har imponerat. Jag var övertygad om att QB3 Keenum skulle implodera nu när han fick chansen, men icke. Istället har han äntligen tagit sin chans och spelat över förväntan. Som sagt; imponerande. Frågan är dock om det räcker borta mot Falcons idag? Vikings är 9-2. Har ett försvar som är fläckfritt. De snittar 24,6 poäng framåt varje match. Snittar en total offensiv på 357 poäng framåt och QB Keenum har 10 touchdowns på de fyra senaste matcherna...

Jag gillar verkligen Vikings och kommer gå emot linan och spelar Vikings +1,5 till oddset 1,98 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Det är förståeligt mycket surr om Vikings defense - med all rätt. Den har varit briljant under året, men jag vill också ta tillfället i akt och berömma deras offensiv med WR Thielen (top receiver i NFL i år), WR Diggs och TE Rudolph. Dessa tre herrar blir ingen lek för Falcons och då vill jag påminna om att Falcons secondary har problem med skador. Pass på.

2. När jag syner all väsentlig statistik på såväl offense som defense berättar den en sak - Vikings dominerar i stort set varje stats. Vikings är nr 5 i NFL total offensiv (Falcons nr 6). De har tillåtit 12 sacks och springer i snitt fyra yards per spel. Kollar vi till defensiva statsen finner vi att Vikings är nr 5 i NFL gällande tillåtna yards (Falcons nr 10), tillåtna poäng är Vikings nr 5 (Falcons nr 13). Den statsen som innefattar en markant skillnad är "against the run", där Vikings är nr 2 och Falcons är nr 20...

3. Alla pratar om heta Falcons offensiv som har tre raka segrar. Kika då på Vikings som har sju raka segrar och en defensiv som är hetare än lava.

4. Jag är nyfiken på om WR Julio Jones kan hantera Vikings cornerback Xavier Rhodes? Ser fram emot den fajten. Dessa herrar har mötts vid två tillfällen och resultatet har landat i följande stats: 2014 hade Jones totalt två mottagningar för 27 yards (hepp!). 2015 möttes de igen och facit blev två mottagningar för 18 yards. Boom! Jag är helt inne på att Rhodes är ett hjärnspöke för Jones. OM då Rhodes lyckas plocka Jones igen, då måste jag ställa frågan; vem gör Falcons poäng?!

5. All time series mellan Falcons vs Vikings berättar fördel Vikings 18-11.

Jag hoppas på en jämn och sevärd fajt, men linan som ligger på Falcons -3,5 är fel i min värld. Ta all statistik, begrunda den och du förstår att linan ligger fel. Jag spelar Vikings +1,5 till oddset 1,98 hos Unibet .se.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip