Giants (2-6) vs Cowboys (4-3) i en "divisional fight". Lagen möttes redan i vecka 1 och då krossade Cowboys Giants fullständigt. Nu är Giants generellt sett bättre än då, trots att laget har ett av ligans sämsta pass defense, vilket inte är något positivt idag när man ställs mot QB Prescott och WR Cooper.

Värt att notera:

1. Som sagts; Giants pass defense är undermåligt för att uttrycka sig milt. De tillåter 70,2 i completion percentage, vilket ger ca 8,5 yards per försök. Inte bra. Inte bra mot Cowboys.

2. Cowboys WR1 Cooper har nu spelat 16 hela matcher för Cowboys och han har levererat in 91 mottagningar för 1 341 yards och 11 touchdowns. I afton lär Cooper med enkelhet få mycket, mycket att göra, då Giants inte kan täcka honom.

3. Cowboys hade bye week senast och är utvilade.

4. Jag har feeling för att Cowboys kör över Giants i första halvlek och kommer sedan spela på resultatet därifrån. All stats pekar på en gemensam sak; Giants är iskalla i första halvlek emedan Cowboys är stekheta. Giants tillåter i snitt 18,2 poäng per game i just första halvlek. Cowboys gjorde 27 poäng i första halvlek mot Eagles senast OCH deras secondary är vassare än Giants. Huvva!

5. Cowboys offensiva lina som var som en metamorfos i fjol är nu äntligen helt friska. Smith, Martin och Collins är redo. De kommer detronisera Giants pass rush. Det gör att QB Prescott och WR1 Cooper kan få en field day i afton. Pass på.

6. QB Prescotts mamma gick bort i helgen. Det är självfallet oerhört tråkigt. Han skall dock spela i afton och vem han spelar för vet vi...

För mig är detta divisionsmöte relativt enkelt att bena ur. Cowboys är minst en klass bättre och om laget skulle förlora i afton mot Giants är vägen till slutspel jobbig. Vid vinst är chansen ca 65%. Vid förlust ca 38%. Man har helt enkelt inte råd att förlora. Jag kommer spela Cowboys -5 till oddset 1,67 hos Unibet , LeoVegas eller 888sport . Cowboys vinner detta.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip