Sunday Night Football spelas mellan Giants vs Cowboys. I vanlig ordning är Cowboys hårt spelade och favoriter på linan. Det är samma sak varje år och någon gång hoppas jag verkligen att Cowboys kan börja leverera in på alla högt ställda förväntningar, men som sagt; en match i taget.

När jag såg att det var den här matchen som låg som Sunday Night Football premiärveckan kände jag direkt; två lag som är intressanta, men samtidigt har många fläckar i sina spel. Det borde bli bra värde på underspelet och visst blev det så. Jag gillar U44.5 poäng totalt i matchen. Giants har ett relativt "lättläst" spel i och med RB Barkley som är grym när han är som bäst, samtidigt som Giants WRs plus TEs är bra, utan att vara bäst. Cowboys å sin sida har ett ruggigt defense, men är samtidigt bara "bra" gällande den offensiva linan.

Giants snittade 21.5 poäng framåt under fjolåret (rankade som nr 15 med den statistiken) och var nr 17 när det gällde att tillåta antal poäng per match med 21.8. Cowboys snittade 355 yards framåt per match i fjol = nr 11 i NFL.

Som sagt; en del fläckar, men på papperet är Cowboys det bättre laget. Jag har dock svårt att se att det blir många poäng i den här outingen. Jag spelar U44.5 poäng totalt i matchen till oddset 1.89 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Cowboys gjorde ett smart val att plocka över WR Cooks till sig. Killen har alltid levererat och får nu spela med en bra QB och ett antal riktigt bra receivers bredvid sig som Lamb och Gallup. Surret på traning camp har varit att Prescott och Cooks har funnit varandra. They are cooking!

2. Giants tog sig till slutspel i fjol och det var starkt jobbat. HC Daboll gjorde allt i sin makt för att lyckas och han har fått till ett nytt mindset hos Giants. Det finns fortfarande en hel del att korrigera och förbättra. Men i mina ögon är Giants det näst bästa laget i New York. Jets är en nivå upp.

3. Över de senaste 12 matcherna har Cowboys vunnit 11 av dem. Starka papper.

4. Cowboys defensiv är lätt NFL topp 5. Deras pass rush är brutalt bra. Etta i antal pressures under fjolåret och laget fick ihop hela 54 sacks. Lägg därtill en skarp secondary, där alla älskar att jaga bollar. 42 interceptions över de senaste två åren säger egentligen allt. Just det; CB-legenden Stephon Gilmore har signat på och är ny på den linan. Då har jag inte ens nämnt Micah Parsons som kanske är NFLs bäste försvarare. Pass på.

5. QB Prescott var sämst i NFL i fjol gällande antal interceptions. Hela 17 gånger kastade han en interception och det är på tok för många.

6. Giants QB Daniel Jones hade stora bekymmer med Cowboys när lagen möttes i fjol. Han satte bara 57% av sina pass och blev sackad hela åtta gånger. När du sedan kikar på hans passing yards attempt stod det 5.89 yards. Det är inte OK.

7. Linan på underspelet startade på 46 när oddsen släpptes. Nu är den 44.5. Det kommer in mer och mer spel på underspelet.

8. Cowboys har HC McCarthy som sin playcaller (en roll han skötte med den äran hos Packers när det begav sig).

Jag både tror och har feeling för att Cowboys kommer ha en vettig säsong, men Super Bowl-hype har jag inte. Idag väljer jag att spela U44.5 poäng till oddset 1.89 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip