Äntligen är NFL här igen. Som jag längtat. Det känns som en hiskeligt lång väntan från februari till preseason som går igång med Pro Football Hall of Fame-matchen mellan Indianapolis Colts vs Green Bay Packers som avgörs inatt kl 02.00. I denna helg har Pro Football Hall of Fame tagit in ytterligare stora fd NFL-namn till muséet i Canton. Bl a Brett Favre som var QB i Green Bay Packers mellan 1992-2007 är ansedd som en av de tuffaste QB's som spelat i NFL och vi får inte glömma fd superstjärnan Marvin Harrison som spelade 190 matcher och gjorde 128 (!) touchdowns för sitt Indianapolis Colts. Två forna hjältar i lagen som spelar PFHOF inatt...

Normalt brukar PFHOF-matchen vara en match som genererar få poäng, då bägge lagen precis kommit igång med sina training camps och vill testa sina lagdelar, MEN samtidigt vill inget lag torska en match som ses av hela USA på ESPN. Om vi går tillbaka dryga 10 år i tiden hamnar vi på tre matcher som skapat +34,5 emedan merparten har varit -34,5. Mitt speltips idag blir under 34,5 poäng till oddset 1,80 hos Unibet . Det är det absolut bästa spelet.

Lite info om läget i lagen:

Indianapolis Colts:

1. Colts hade ett mellanår under fjolåret; deras offensiva lina var betydande svag genom hela säsongen. I NFL-draften plockade de fyra (!) picks till den offensiva linan, vilket kändes logiskt. QB Andrew Luck var skadad merparten av säsongen. Det hindrade dock inte Indianapolis Colts att knyta till sig sin QB i ytterligare 5 år för den facila kostnaden av 140 miljoner dollar. Boom!

2. Andrew Luck kommer att spela ett antal spel. Det har bekräftats från Colts. Luck spelade som sagt bara sju matcher under fjolåret, nysignad med ett superfett kontrakt och har mycket att bevisa. Räkna dock med att merparten av matchen kommer styras av reserv-QB Scott Tolzien (tidigare backup till Rodgers i Packers) hos Colts. En QB med dokumenterad erfarenhet även om han inte bevisat alltför mycket hittills. MEN kontentan är enkel; om vi pratar QBs kommer Indianapolis ha ett övertag.

3. Om vi kollar på Colts depth chart gällande running backs är det ingen yster läsning. Frank Gore är nr 1, men i övrigt är det en hel del att önska. Ikväll lär vi få se mycket av Turbin och rookien Josh Ferguson. Jag har full förståelse för att Colts vill "remodel" sin offensiva lina, men som sagt; running backs utöver Gore är väldigt fattig.

4. När det gäller wide receivers är Colts hyggligt laddade. Älskar TY Hilton och Donte Moncrief och förhoppningen är att bl a Quay Bray tar steget upp. Bray kommer testas rejält i afton.


Green Bay Packers:

1. Aaron Rodgers; kanske en av NFLs bästa quarterbacks kommer inte att spela och inte heller hans backup Brett Hundley, vilket gör att QB 3 och 4 kommer få chansen. Som sagt; det är i början av träning camp och alla skall testas. Hade Rodgers spelat en eller ett antal snaps hade självfallet oddsen talat för Packers fördel. Nu blir det Joe Callahan; en odraftad rookie som skall styra och ställa Packers spel. Även Marquise Williams kommer få speltid för Packers. Klart intressant, men klart fattigt offensivt om du är Packers-fan...

2. Ha koll på Packers defensiva lina. Den är ung och alla är hungriga och vill visa att de platsar i truppen och kan göra skillnad framöver. Se gärna Blake Martinez; en diamant i vardande som inside linebacker.

3. Om vi kikar på Packers wide receivers finns det en riktigt vass spets med Nelson och Adams, men räkna inte med spel från någon av dem, utan istället kommer unga Geronimo Allison få visa framfötterna. Killen har varit Packers "talk of the town" initialt sett och det skall bli kul att se honom in action.

4. Eddie Lacy, running back i Green Bay, har tappat åtskilliga kilon inför årets säsong och har gjort ett gott intryck hittills i training camp. Han kommer säkerligen matchas en del initialt i kvällens fajt, men sedan lämna över till RB 2,3 och 4 på Packers depth chart, vilket innebär Crockett och Starks. Överlag är Packers backfield mycket vassare än Colts.

Summa summarum; njut av matchen, spela under 34,5 gjorda poäng hos Unibet . Äntligen är NFL igång igen.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip