Tung dag igår på reken -3,5 Kansas City Chiefs. Seattle hade ett sista försök. Kansas leder med sju poäng. Mitt spel i hamn, men vad händer? Jo, en Hail Mary som landar OCH Seahawks går för 2-point conversion och sätter även den. 8 poäng på ett par sekunder och reken som borta med vinden. Suck. Nåväl; nya tag!

Inatt är det sista matchen från preseason week 1 och det är Houston Texans som gästar San Francisco 49'ers. I min värld är detta två lag som kommer ha diametrala positioner när säsongen väl startar. Houston Texans (med en skadefri JJ Watt) har god chans att nå slutspel i år med tanke på sina värvningar offseason och i free agency. De har dessutom fått tillbaka en tidigare strejkande DeAndre Hopkins som jag anser vara topp 5 wide receiver i hela NFL. Killen ville få sin rookie-deal till en ny deal med tanke på vad han visat. Texans sade kort och gott: "Nope. Spela ut kontraktet och sedan tar vi hand om dig". Hopkins bet sig i läppen och anmälde sig till träningscampen. Lite luggad i sinnet, men vid god vigör.

Till truppen då. Texans har haft fler quarterbacks de senaste åren än vad ligan typ har lag. Det har varit skifte i pianofabriken ett otal antal gånger så att säga. HC Bill O'Brien och GM Rick Smith bestämde sig för att lösa den flaskhalsen genom att signa Peyton Mannings backup i Broncos; Brock Osweiler. Bättre lärare än Manning kan du som quarterback ej önska OCH Osweiler skötte sig med den äran, då Manning gick skadad halva säsongen. Tyvärr låste det sig med Broncos efter Osweilers Super Bowl-vinst. Killen var free agent. Broncos räknade med att Mannings adept skulle vara kvar, men så blev icke fallet. Houston Texans showed him the money (72 miljoner dollar över fyra år. Boom!) och Osweiler bytte lag. I afton gör Osweiler sin debut i Texans färger och jag kan med garanti säga att han kommer spela minst en halvlek dvs två kvartar. Han vill visa upp sig. Han vill leverera.

San Francisco 49'ers har en ny HC i Chip Kelly och med tanke på vad 49'ers visade under fjolåret finns det hur mycket som helst att jobba med. Kelly är en grym coach, men i Eagles fick han för mycket att säga till om och gjorde sig sådär-populär med sina beslut. I San Francisco har han inte lika mycket att säga till om, utan han skall fokusera på spelare och coaching. Inget annat. Alla surrar om "reboot button" och det kan jag köpa. När det gäller talangen i 49'ers trupp måste jag säga att den är inte tillstymmelsevis nära den som var i Super Bowl-final och fick stryk mot Ravens för ett par år sedan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Colin Kaepernick som spåddes en briljant framtid har haft det knackigt och det var många trejdrykten ute under offseason, MEN han bestämde sig för att vara kvar. Här kämpar han med Blaine Gabbert om den startande quarterbacken. Dessa två kommer få mycken speltid, men Gabbert börjar. Om Kelly's spelsystem skall funka, då måste 49'ers springspel fungera. Kelly har under alla sina år såväl i college som i NFL haft sitt "backbone" i springspelet. 49'ers har Carlos Hyde som RB 1 och det skall bli intressant att se hur han utvecklats till i år. Kelly spelar en snabb fotboll och det kommer ske även i år.

Kvällens match tror jag kommer bli "målfattig" dvs inte på tok för mycket poäng och jag väljer att spela under 37,5 poäng till oddset 1,90 hos bet365 .com

Håll utkik på följande:

1. Osweilers första outing som quarterback för Texans. Kolla in hur dynamiken kommer funka mellan honom och wide receivers DeAndre Hopkins och draftvalet Will Fuller.

2. Det kommer bli en tät envig mellan Gabbert och Kaepernick om vem som blir skipper hos 49'ers.

3. Texans offensiva lina har flera nya ansikten som kommer testas i afton. Av det som visats på training camp lär Osweiler få det stöd han behöver.

4. Vem skall Gabbert/Kaepernick kasta till? Det är en fråga som vi kanske får svar på. MEN i nuläget är gamle Ravens-uven Torrey Smith WR1 och då förstår ni varför det ser illa ut för 49'ers. De är rankade tillika cementerade som högst troligen sämsta laget i NFL.

5. Bill O'Brien vs Chip Kelly. Två fascinerande coacher med olika syn på hur amerikansk fotboll skall spelas.

Som sagt; jag är helt inne på att Texans kan vinna denna match med tanke på den kvalitet som finns i deras depth chart, men det är preseason och jag tycker draget är att spela under 37,5 poäng till oddset 1,90 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip