New York Jets svarade för en imponerande säsong 2015 för att vara Jets. De sumpade bort sina chanser till slutspel mot Buffalo Bills, då laget hade allt i sina egna händer. MEN kontentan av säsongen var att de spelade riktigt bra och egentligen var värda en slutspelsplats. 10-6 torde rimligen ha räckt för slutspel...

Deras offseason har mest handlat om huruvida Mo Wilkerson och Ryan Fitzpatrick skulle fortsätta spela i New York eller inte. Wilkerson och Jets kom överens om en förlängning dryga timman före deadline för "franchise tags" att signa. Det kom som en riktigt positiv överraskning och en smärre chock för Jets Nation som var förberedda på en disgruntled Mo Wilkerson under 2016. NU kommer en av NFLs bästa defender vara i New York i många år framöver. När det gäller QB Ryan Fitzpatrick checkade han in till starten av träningscampen 18.59 (startade kl 19) med ett nytt signat ettårskontrakt. Alla Jets-nördar skrek rakt ut och helt plötsligt var pusslet lagt av GM Mike McCagnan och HC Todd Bowles.

Jacksonville Jaguars är ett lag som agerat vasst i free agency med en hel del cash i sitt lönetak. De plockade
bl a över Jets RB nr 1 ifjol; Chris Ivory. De hade en enastående draft med kvalitetsgubbar som Jalen Ramsey och Miles Jack som kom in i truppen. Superkvalitet. Utöver det har det gått ett år sedan deras round 1 och pick nr 3; Dante Fowler blev skadad. Nu är killen helt skadefri och vill inget annat än att visa hur bra han egentligen är. Jacksonville kommer visa framfötterna i år och spela bättre än 5-11 som fjolåret. Jaguars kommer testa QB Bortles från start och håll utkik på WR Hurns och Robinson. Fantastiska spelare. Jaguars måste komma ut och visa energi för att kunna nå Jets, men i mitt tycke är laget fortfarande för "grönt" för att besegra New York Jets.

Jag kommer spela New York Jets -2,5 @ 1,81 hos Unibet .se med följande motivering:

1. Hemmaplan. Hela New York har längtat efter att säsongen skall starta och väldig många biljetter är sålda.

2. Ryan Fitzpatrick kommers spela för att finna rytmen tillsammans med sin superduo Marshall/Decker. Denna tandem var oerhört lyckosam ifjol och här kommer HC Bowles ge dem chansen direkt.

3. Jets RBs kommer matchas tufft och tittar vi på bägge lagens depth chart är Jets bättre på denna position. Håll utkik på Bilal Powell. Kommer få bollen ofta.

4. New York Jets defensiv är med garanti topp 3-5 i hela NFL och det kommer svida att möta dem i år. Håll utkik på Jets linebackers. Huvva! Rookies som Darron Lee och Jordan Jenkins om imponerat väldigt i träningscampen. Och då har vi inte nämnt Big Mo, Leo the Cat, The Metlife Monster...

Summa summarum; New York Jets kommer starta med sina veteraner pga att Fitzpatrick kom in sent och de vill verkligen få kemin att funka direkt.

Jets -2,5 @ 1,81 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip