Jacksonville Jaguars (6-2) med fem raka segrar i bagaget tar emot den tidiga Super Bowl-favoriten från NFC, 49ers (5-3) som över den senaste tiden (pga av skador och sämre QB-spel) har tre raka förluster. NFL i ett nötskal. Skulle exv. Jets slå Raiders och Jaguars betvinga 49ers i afton; ja, då är Jets och 49ers vardera 5-4 i sina divisioner. MEN. Då vet vi att 49ers har ett ligans absolut mest starka trupp. Med det sagt; varje match måste vinnas om du skall vara med i slutspelet och framför allt nå det. Det finns inga undanflykter; det handlar om att spela bra i varje match.

Jaguars är en positiv överraskning i år och det känns att HC Doug Pederson fått fint snurr på sitt lag och sitt omklädningsrum. Det som är den stora skillnaden för Jaguars i år är att deras offensiva lina har fungerat exceptionellt väl och därmed säkerställt en trygg QB Lawrence i passningsfickan och även ett bra springspel med RB Etienne. Nu möter man dock ett av ligans bästa defense i form av 49ers som till den här outingen har addat Commanders äss Chase Young. Snacka om grym match i matchen.

Jag tycker matchen är svårbedömd även om jag anser att 49ers normalt sett är det bättre laget. De är dock alldeles på tok för stor favorit moneyline. Den linan köper jag inte. Det jag däremot gillar är oddset på att TE Kittle finner "end zone" och gör minst en touchdown i matchen till goda oddset 2.60 hos Unibet .com. Det är ett bra spelvärde när linan är viktad som den är. 49ers är det bättre laget.

Värt att notera:

1. Det som hänt under de här tre raka förlusterna för 49ers har att göra med skador på nyckelspelare. Det har varit spelare som varit ledande på sin position i hela NFL, vilket verkligen har synts. QB Purdy med tid i sin passningsficka är en riktigt bra QB. Purdy med ont om tid i sin passningsficka är en average QB. Det som talar till Purdys fördel är att Jaguars pass rush tillhör den nedra halvan i NFL. Notera det. Om vi ser till Purdy över hela säsongen spelar han bra. Han snittar 9 yards per passförsök och hans passer rating ligger på 105.4 (nr 2 bakom Tagovailoa).

2. Inför matchen berättas det att 49ers-fans vallfärdar till Jaguars och biljettförsäljningen uppgås till 57% 49ers mot 43% Jaguars. Alltså fler 49ers inne på arenan än Jaguars-fans. Insane, men hardcore 49ers är som sagt; hardcore.

3. 49ers hade en bra bye-week med flera skadade spelare tillbaka på träningsfältet = se framför allt Deebo Samuel. Det skall också bli kul att se Chase Young tillsammans med Nick Bosa i gemensam pass rush. Huvva! Young hade fem sacks på sju matcher med Commanders. Ni kommer se honom ofta i matchen. Tro mig.

4. 49ers har också uppgraderat LT-ässet Trent Williams till "real questionable". Om han kommer till spel, då kommer QB Purdy få mer tid i fickan. Williams är kanske ligans bäste på sin position. Med mer tid i fickan kommer QB Purdy söka TE Kittle än mer ofta längre ner i banan och framför allt i red zone. Min feeling är att Williams spelar och då har 49ers fått tillbaka sin core av äss på plan.

5. Om Jaguars skall ha en vettig chans att vinna den här matchen måste Jaguars offensiva lina fortsätta med sitt storspel. QB Lawrence är också en av ligans bästa QBs när det kommer till hur snabbt han gör sig av med bollen (2.25 sekunder) och det är ett måste mot 49ers pass rush.

6. TE Kittle är mitt spelvärde i den här outingen och jag bygger det på att QB Purdy kommer få mer tid att hantera sina pass, samtidigt som Jaguars secondary är fullt duglig, MEN om Purdy ger sina receivers och tight ends "one-on-one", då vet jag att TE Kittle har få som kan ta honom.

Jag tycker 49ers är det bättre laget och om du spelar moneyline, då nyper du Niners. Jag gillar dock 2.60 på TE Kittle för TD och tar det hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip