Jaguars vs Chargers. Två unga, starka QBs i form av Jags Trevor Lawrence och Chargers Justin Herbert. Framtidens NFL i ett härligt wildcard-möte. Jag har valt att spela på Chargers QB Herbert att kasta flera touchdowns än just Lawrence till oddset 1,73 hos Unibet .

Jag tycker vinnarspelet är lurigt i och med att Jags kommer med fem raka segrar och har sett grymma ut med bra springspel, tufft defense och en QB i Lawrence som verkligen spelat bra sin ringa ålder till trots. Jaguars har som sagt gjort en spännande resa i år. Det har investerats en hel del på nyckelpositioner. Det har betalat av sig bra. Jag gillar också HC Doug Pederson som vet hur det känns att vinna en Super Bowl som coach (då med Eagles). Men frågan kvarstår; är inte Chargers ett mer komplett lag? Jag tycker det.

Chargers kanske stod för den mest knepiga vecka 18-coaching som skådats. HC Staley valde att spela såväl Bosa, Murray och Williams, trots att man var klara. Vad händer? Alla tre går ner, varav WR Williams som INTE spelar idag. Ibland förstår jag inte riktigt hur management tänker. MEN Chargers är i mina ögon ett starkare lag och hade fyra raka vinster innan man som sagt stötte på Broncos i en meningslös match senast. Jag högaktar Chargers pass defense. De har varit rent stoiska över de senaste matcherna och Jags QB Lawrence måste verkligen passa riktigt fläckfritt i red zone (har dock varit en svårighet för honom hittills).

Värt att notera:

1. Chargers leder all-time series med 9-4 och har vunnit åtta av de nio senaste mot Jaguars.

2. Som tidigare nämnts; Jaguars QB Lawrence har haft stora bekymmer i red zone. Jag blev förvånad över hur svårt Jags offensiv hade att scora mot ett Titans, vars passing defense var sämst i hela NFL med 274,8 yards per outing. Då är faktiskt bara en offensiv TD för dåligt. Det är därför jag tycker Chargers Herbert har en fördel större fördel idag, då han är vass i red zone. Pass på.

3. Chargers har också en sjukt spännande statistik över året. De har hela fem vinnande game winning-drajver under säsongen. Det har varit en säsong, där många matcher har avgjorts med en s.k. "one score game". Det tilltalar mig.

4. Chargers offensiv är i mitt tycke ett strå vassare. De har snittat 23 poäng framåt per match via ca 360 yards per outing i luften och på marken. QB Herbert har kastat för 4 739 yards för 25 touchdowns mot 10 interceptions. Herbert är riktigt bra.

5. Chargers defensiv med Mack har varit särdeles jobbiga att möta i år. Mack har varit en av de bättre defensiva spelarna över de senaste åren i Raiders som Bears före han blev en del av Chargers. Mack är taggad! Han har åtta sacks i år och hela 33 solotacklingar.

6. Jaguars RB Etienne har varit otroligt nyttig för sitt lag i år. Skadad i fjol, men desto rappare i år. Han har löpt för 1 125 yards med fem touchdowns och snittar 5,1 yard per outing. Nyttig och viktig kugge idag. Det lär bli en relativt jämn match.

7. Som sagt; Jaguars möter idag QB Herbert och det är en dramatisk skillnad för Jags defense att möta Joshua Dobbs (Titans), David Mills (Texans) och Zach Wilson (Jets). Notera det.

Den här matchen kommer bli jämn mellan två unga franchise-QBs som kommer spela många slutspel framöver. Jag tycker dock att Chargers Herbert är en nivå upp gentemot Jags Lawrence och han levererar ofta i red zone till skillnad från just Lawrence.

Jag spelar Chargers Herbert att kasta fler touchdowns än Lawrence till oddset 1,73 hos Unibet .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip