Jaguars (8-5) vs Ravens (10-3) i en riktigt läcker Sunday Night Football från Staterna. I och med att såväl Steelers som Broncos förlorade igår kan Ravens säkra en slutspelsplats i afton vid vinst över Jaguars. Det tror jag de kommer mäkta med och jag kommer gå på Ravens i den här outingen.

Ravens QB Lamar Jackson som tjänar 52 miljoner dollar per säsong med sitt nya kontrakt har varit rakt över suverän i år och sedan kan man diskutera huruvida någon idrottsman är värd ca 530 miljoner kr per år, men det är en helt annan fråga. Nikola Jokic i NBA-laget Nuggets tjänar mest med sina 560 miljoner kr per år. Jackson har i alla fall varit väldigt bra i år och det syns också i tabellen. Han möter också ett Jaguars som idag har halva sin secondary borta pga. skador. Det gör inte saken enklare för Jaguars, men samtidigt underlättar det för mitt spel på Ravens. Ett lag som också är skadefritt.

Jaguars pass defense har läckt som ett smärre såll över den senaste tiden. De har tillåtit +300 yards från Texans Stroud, Bengals Browning och Browns Flacco. Dessa tre fick ihop totalt 969 yards på 118 pass. Det inkluderade även hela sex touchdowns och en quarterback rating om 109. QB Lawrence kastade dessvärre för tre interceptions i förlusten mot Browns. Det duger inte på den här nivån. Det lär inte bli lättare i afton, då Ravens defense leder ligan i antal sacks (se totalt 49). Lawrence kommer få det hett om öronen. Tro mig.

Jag kommer spela Ravens och finner spelvärde i -2.5 till oddset 1.75 hos Unibet .com.


Värt att notera:

1. Jaguars mötte Browns som har ligans bäst rankade defense i föregående helg och fick stryk. Nu möter man ligans nästbästa defense i form av Ravens, MEN det stoppar inte där. Ravens har också ett av ligans bästa offense och är enligt många i nuläget favorit till att vinna Super Bowl. QB Lawrence har blivit sackad 31 gånger i år. Det lär bli minst ett par i afton igen.

2. Jaguars har tillåtit 265 passade yards per outing i år = näst sämst i NFL i år. Med halva sin secondary borta i afton och en tung Ravens offensiv på andra bollplan = det kommer bli en jobbig afton för Jaguars defense.

3. Jaguars springspel har gått i fullständig stå. RB Etienne har inte nått +100 yards i åtta raka matcher och det håller inte.

4. Ravens pass rushers med pånyttfödde Clowney, Oweh och Madubuike kommer ha en bra matchup i afton, då Jaguars "pass block win rate" är nr 30 i ligan. Huvva!

5. Ha extra koll på Ravens WR Flowers som tänt till på slutet. Han har fått flera pass och han har samtidigt plockat ner det mesta och sett riktigt bra ut.

6. Ravens är 5-1 på bortaplan och har tre raka vinster. Om vi tittar på laget som helhet är de ett komplett lag för att nå Super Bowl.

7. Ravens defense är fundamentalt svårslaget. De är som sagt nr 2 i NFL och har i mitt tycke ingen svaghet. DC MacDonald har fått ihop sin unit till ett av de bästa i ligan.

Jag kommer spela Ravens -2.5 idag till oddset 1.75 hos Unibet .com. Vid vinst är Ravens klara för slutspel och det är de väl medvetna om.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip