MetLife Stadium är Jets (6-4) hemvist och i afton skall Bears (3-8) besegras här. I min värld har Jets en riktigt god chans till att vinna om de spelar den boll de normalt kan för dagen.

Matchen mot Patriots senast var hårresande. Jets defense totaltdominerade Patriots, men offensiven hade totalt 2 yards framåt andra halvlek. Matchen avslutades med en sinnessjuk punt return (som borde ha blåsts borta pga av en Patriots penalty) och 3-3 blev 3-10 till Patriots. Det var en komplett härdsmälta av offensiven och QB Zach Wilson tyckte inte att han svek sin defensiv under presskonferensen efter matchen. Då brann det för många. Resultatet (av uselt spel och omoget beteende) blev att Wilson numera är bänkad och in på scenen kommer QB2 Mike White. J

ag tror det här kommer bli bra för Jets. De har en bra chans att nå slutspel för första gången på många år. De har ett defense som är topp 5 i NFL redan i år. De får tillbaka ett par offensiva vapen till denna outing, samtidigt som Bears med stor sannolikhet får spela utan sin QB1 Fields.

Jag gillar oddset 1,87 hos Unibet på Jets QB Mike White att nå +224,5 yards imorgon. Jag kommer plocka det.

Värt att notera:

1. Jets har förlorat två matcher på de senaste sju de spelat och banemän har varit ett lag, Patriots. Matchen från förra helgen borde ha landat i Jets favör, men om du inte kan skapa mer än 2 yards framåt i en hel halvlek och ändå ha 3-3 när det är sekunder kvar av matchen,; ja, då får man skylla sig själv.

2. Bears borde vara en munsbit för Jets. De har bara vunnit en bortamatch i år, samtidigt som Jets har besegrat såväl Packers, som Dolphins, som Bills. Bears har förlorat fyra raka matcher och deras QB Fields är högst troligen borta pga. axelskada. Fields har varit fullt godkänd i år. Han har levererat in nio touchdowns över de fem senaste matcherna via luften, men han har också 834 yards på marken med ett antal touchdowns. Över de tre senaste matcherna har han snittat på 137 rushing yards per outing. OM Fields är borta, då kommer Bears tidigt halka efter i den här matchen. Spelar Fields kan det bli relativt jämnt. QB2 hos Bears är förre Jets-QB Siemian.

3. De facto är att Jets är ett av NFLs bästa "rebuild" i år. HC Saleh har vänt skeppet Snabbare än vad många tror. Det är fortfarande en QB som saknas, men Jets defense med blivande superstar Sauce Gardner vill ingen möta. Vad jag vill säga med det är att om Jets bara har en hygglig offensiv mot Bears lär man vinna. En positiv nyhet för Jets offensiv är att WR1 Corey Davis är redo att spela igen. Det kommer ge QB White en bättre chans att få till offensiven. Jets har dessutom två bra RBs, trots att den bäste är på skadelistan.

4. Bears defense är inte bra. Deras rush defense är nr 29 i ligan. Det gör att Jets kommer springa ofta och länge imorgon. RB Carter kommer få chansen mest hela tiden och om Jets springer för 174 yards som de gjorde mot Bills lär Bears få stora, stora bekymmer. Bears har gett upp 35,5 poäng och 356 yards per outing under dessa fyra raka förluster. Det håller inte. Det är en av anledningarna till spelvärdet på White och +224,5 yards framåt.

5. Jets defense är ett av ligans bästa i år och det snackas vitt och brett om hur tuffa de är att möta ur många perspektiv. En viktig statistik är att Jets defense bara tillåter 18 poäng bakåt. Det är riktigt bra och viktigt för laget.

6. Jets har så mycket mer att spela för än Bears. Slutspelet ligger framför deras fötter, men de måste snabbt in på den inslagna vägen igen och då är en vinst mot Bears ett måste. När defense klickar så bra som det gör just nu med Quinnen Williams (8 sacks på året), CJ Mosley (97 tacklingar) och ässet rookie CB Sauce Gardner (nr 1 i NFL i kategorin 14 st försvarade pass) förtjänar laget en slutspelsplats. HC Saleh visade i mina ögon genom att bänka Wilson att det är nu eller aldrig som gäller.

Summa summarum; Jets är ett bättre lag. Deras defense ger dem alltid en chans att vinna matcher. Skiftet från Wilson till White berättar att det är win-mode som gäller och även du är ett högt draft pick i NFL, innebär det inte att du kan leva på den hypen. Wilson är bänkad och in med White som får en chans att lysa. Jag är övertygad om att han tar den och spelar +224,5 yards framåt till goda oddset 1,87 hos Unibet. Jets kommer vinna den här matchen.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip