Den sista matchen från NFL Week 1 är i mångas ögon också den mest spännande att få ta del av. För egen del hoppas jag att ni följt mina speltips hittills, då alla har suttit som en smäck.

Monday Night Football. Hajpade Jets mot ett svävande Bills, där många inte riktigt vet var man har laget från Buffalo. Man vet att QB Josh Allen är "legit", men det har varit en del signaler från insidan av Bills som berättar att det inte är guld och gröna skogar. Hos Jets däremot; där har solen stått i zenit sedan den dagen då Hall Of Famer Aaron Rodgers klev in i byggnaden som en Jet. Men det stannar inte där. I mina ögon har Jets nästan två (!) starka defense på sitt defense. Det finns ett sådant djup i truppen att om QB-ässet Rodgers bara spelar "hyggligt" kommer Jets att vara med i varje match til the bitter end. Man kommer inte vinna alla matcher, men laget har potential att gå 11-6. Kanske 12-5.

Noteras bör att Jets QB Rodgers två säsonger i rad innan fjolårets med Packers var "back-to-back MVP". Rodgers, som Allen, var inte helt fräsch när det drog ihop sig. Det är det som sägs i kulisserna. I afton är båda bättre fysiskt än på mången god dag och det gör att jag verkligen ser fram emot den här matchen om "New York"...

Jag kommer gå in på det nedan, men jag kommer spela Jets moneyline till oddset 2.07 hos Unibet .

Värt att notera:

1. Varför vinner Jets matchen? Jo, deras defense är "fulltankat" på varje skilled position. Secondary, pass rush, run defense (Bills facit här vet vi är fattigt om inte QB Allen springer själv). Det som visats på "Hard Knocks" har inte varit en bluff. Defense wins championships och med tanke på den talang och det djup som finns hos Jets, har jag svårt att se många offensiver komma till sin rätt. Jets skall visa det i afton och då är duktiga Bills en bra måttstock.

2. Var orsaken till Bills snabba frånfälle i slutspelet i fjol QB Josh Allen? Att han var ofräsch och därmed kunde han inte spela för fullt? Det är många som funderat och jag var en av dem. Jag hade Bills som Super Bowl-vinnare, men blev grymt besviken på hur "lätt" de slogs ut mot Bengals. Det fanns inget gensvar i de korrigeringar som gjordes. Inget. Under offseason har bl.a. WR-ässet Diggs publikt ventilerat sitt missnöje vid ett par tillfällen. Frågan som jag vill ha besvarad från Bills är; contender eller inte? Jag kan vara ärlig med att säga att jag är tveksam. Jag har faktiskt Jets som etta i AFC East när krutröken lagt sig.

3. Jets QB Rodgers ser ut att vara otroligt nöjd och trygg i sin nya tillvaro i New York. I slutet av Packers-eran verkade han mest surmulen och missnöjd. Nu ser han extremt glad ut och hans sätt att kliva in under preseason för att spela ett par drajver var exemplariskt. En vintage-Rodgers vill INGET lag möta. Han har fyra (!) MVP och en Super Bowl till sitt namn. Det ger honom redan där en garanterad plats i Canton, men Rodgers är inte klar och det är den Rodgers som vi med garanti kommer att få se inför Jets hemmapublik i afton.

4. Jets Rodgers är 9-0 (!) över hans senaste nio Monday Night Football-matcher. Notera det.

5. Jets besegrade Bills och Allen under fjolåret med ett "sämre" defense och en mycket sämre QB i form av Zach Wilson. Bills har inte förstärkt sitt lag fullt optimalt, men de har bra veteraner i sin trupp och är fortsatt bra. I afton får vi se hur bra.

6. Jets WR och fjolårets "offensive rookie of the year", Garrett Wilson hade bra resultat mot Bills defense i fjol. Nästan 100 yards i vecka 9 och nästan 80 yards i vecka 14. Då var hans QBs Zach Wilson och Mike White. Ni som följt "Hard Knocks" har såväl sett som hört att QB Rodgers jämför nr 17 med en annan nr 17 (se Davante Adams). Det är stora ord. Jag är helt övertygad om att Jets Wilson kommer ha en stor kväll i kväll och räknar kallt med minst en touchdown och +100 yards i matchen. Då har jag fortfarande inte nämnt Jets RB duo Dalvin Cook och Breece Hall. Håll i hatten.

7. Bills har vunnit fem av de sex senaste matcherna mot Jets. MEN då har quarterbacks varit Sam Darnold, Zach Wilson, Mike White och Joe Flacco. Nu är det som sagt Aaron Rodgers som är QB och han är 1-2 nivåer upp jämfört med de som nämns ovan.

8. Jag kommer få besked i afton om Bills är fågel eller fisk i år. De har inte gjort särskilt mycket med sin trupp, utan den är hyggligt intakt. I slutspelet var det med nöd och näppe som Dolphins besegrades och sedan åkte man ut med buller och bång mot Bengals. Ny TE i Kincaid vet vi var ett gott val, men sedan då?

9. Jag tror det här kan bli en relativt low scoring game", eftersom Jets defense känns monumentalt bra. I fjol plockade Jets äss Sauce Gardner och DJ Reed bort såväl Bills Diggs som Bills Davis. De är inte sämre i år och frågan kvarstår; är Bills bättre i år?!

Jag spelar på hajpen. Jag spelar på den glädje som utsöndras från New Jersey. Jag spelar på den energi som HC Saleh medför. Jag spelar på en pånyttfödd Aaron Rodgers. Jets moneyline ger 2.07 hos Unibet och det tar jag. Det känns som linan kommer sänkas ytterligare i afton ju närmare kick-off vi kommer.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip