Jets (4-6) tar emot Dolphins (7-3) i den första matchen som spelas på ”Black Friday”. Hur det än går i matchen kommer Jets vinna priset för bästa outfit. Kolla in deras ”Black Stealth”-uniform. Otroligt snygg.

Nu till matchen. Det har och händer fortfarande otroligt mycket runt Jets. Till denna match har i alla fall HC Saleh valt att åter bänka QB2 Zach Wilson efter ett otal antal inepta offensiva spel. Kort och gott; Jets har inte tagit sig framåt alls. Nu är inte allt QB2 Wilsons fel, eftersom laget haft en offensiv lina som haft 9 (!) olika starting line-ups och den var ”sladdrig” redan innan första matchen för säsongen. Här har Jets något att ta tag i inför kommande säsong. Det får inte vara en så svag offensiv lina. Det som Jets dock har är ett av ligans bästa defense när de är i zonen. Det har varit hela Jets räddning hittills i år. Defensiven har hela tiden sett till att Jets varit med i matcherna.

Dolphins är ett väldigt kul lag att se på. Jag har tokgillat HC McDaniel sedan han tog över rollen som HC för Dolphins. Han är finurlig på sitt sätt, men otroligt kunnig och har en grym fingertoppskänsla. Dolphins är NFLs nr 1 gällande offensiven och snittar +35 yards mer per outing än något annat lag. Nr 1 i passade yards. Nr 2 i sprungna yards och har högsta snittet per gjorda poäng och match i NFL. Dolphins är bra. Punkt.

Dolphins är som sagt klara favoriter och skall så vara. Jag tror dock att Jets stolthet och förhoppningsvis med ny QB i form av Tim Boyle vill visa något positivt i afton och det gör att jag gillar oddset 1.93 på Jets +9.5. Jag kommer spela det hos Unibet .com.


Värt att notera:

1.Jets QB Boyle har startat tre NFL-matcher i sin karriär och är 0-3. Totalt har han spelat i 18 matcher med ett passningssnitt om 175 yards med tre TDs och sex interceptions. MEN. För Jets offensiv kommer det här ändå kännas som en ”nystart” och bara den känslan kan räcka till en början. Boyle har ett antal bra vapen runt sig, men han måste få tid i passningsfickan för att kunna leverera och här vet vi att Jets o-line behöver steppa upp.

2. Om vi tittar på Dolphins QB Tagovailoa har han spelat formidabelt. Han har hela 21 touchdowns mot åtta interceptions och det är bra. Hans ”connection” med WR Tyreek Hill har blomstrat. Killen har redan nått 1 200 yards över de första 10 matcherna i år. Jets kommer med garanti att sätta CB Reed på Hill och det blir en spännande match i matchen.

3. Jets run defense måste korrigeras till den här outingen, annars är laget helt stekt. De är tredje sämst i ligan att försvara sig mot spring. Jets tillåter 137.6 yards per outing. Det kommer inte hålla mot Dolphins idag.

4. Dolphins två senaste outings mot två bra defensiver har tydligt visat att det varit lite ”hack i maskinen”. 14 poäng och 20 poäng har skapats. Jets defense tillhör bland de bättre och börjar det krångla i inledningen för Dolphins; ja, då får Jets vittring. Pass på.

5. Jets offensiv är ligans tredje sämsta. Det måste hända något här idag. RB Hall är en toppspelare med en bättre offensiv lina. Jets snittar ändå 4.6 yards per löpning = helt OK. Får Hall träff och yta; då springer han förbi alla. Det jag gillar mest med Hall är när han får bollen som passningsmottagare. Han är svår att ”tackla”.

6. Det som är noterbart är att Dolphins har inte besegrat ett lag som är +.500 sedan vecka 3 år 2022. Däremot är de 12-5 mot lag -.500.

Jag är inne på att det finns en enorm stolthet inne i Jets omklädningsrum och just fajterna mot Dolphins och Patriots är viktiga att vinna. Man vet om att QB1 Rodgers inte spelar, men chansen finns att just denne kommer tillbaka i kommande vecka för träning igen. Jag tror att Jets TROR på det och det är en viktig övertygelse. Dolphins kommer säkert vinna matchen, men det blir jämnare än vad gemene man tror. Det är därför jag gillar Jets +9.5 hos Unibet .com och tar det.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip