NFL London Games 2021 inleds med New York Jets (1-3) vs Falcons (1-3). Matchen spelas på Tottenham Hotspurs Stadium i London. Notera att matchen startar 15.30 svensk tid. Falcons är favorit enligt linan i Vegas (-2,5), men det tycker jag är fel. Jets kommer till London med råg i ryggen efter vinsten mot Titans senast…

Två lag som har framtiden för sig. Falcons är i mitt tycke i en mindre rebuild än vad Jets är, eftersom de har kvar veteran-QB Matt Ryan, samtidigt som det hänt mycket på såväl spelarfronten som på management-nivå.

För ett par år sedan spelade Falcons i Super Bowl mot Patriots och ledde med 28-3 innan de drog i handbromsen och Brady började leverera in och Falcons fick stryk. Idag är Falcons en bra bit bort från sina fornstora dagar.

Jets då? Det har hänt positiva saker sedan management plockade in HC Robert Saleh. En stor kulturförändring, där Saleh tagit med sig sin energi och förmåga att omvandla bra spelare till riktigt bra spelare. Jets har till skillnad från Falcons en rookie-QB i Zach Wilson. En enorm potential finnes. Ruggig arm. Han behöver lite mer tid i sin passningsficka, då kan det bli hur bra som helst.

I den här outingen har Falcons sin bästa spelare borta (se WR Calvin Ridley).

Jag kommer gå på att Jets är med länge i den här matchen. Jag tror också det är god chans till vinst, men som vanligt är man rädd för ett FG i slutsekunderna. Jag spelar därför Jets +3 till 1,88 hos Pinnacle .

Värt att notera:

1. Min feeling är att Jets defensiva lina som inlett året på ett imponerande sätt kommer göra livet surt för QB Ryan och Falcons offensiva lina. Jets är nr 4 i antal sacks per match. De är på plats nr 6 när det gäller quarterback hits. Kolla in Franklin-Meyers, Rankins, Williams och Huff. De har skapat en pressure rate på 12%, vilket placerar dem som fjärde bäst i ligan.

2. Falcons och deras offensiva lina (se pass-blocking) är rankad som nr 25 av 32 lag i hela NFL. Här kommer Jets ”äta” matchen igenom.

3. Nästa puck som Falcons måste reda ut är hur de skall hantera alla skador på sina key position players. WR Ridley är borta. Strong safety Harris, som är deras bäste defensive back är också borta. Om vi tar Ridley som ett exempel; han står för ca 26% av mottagna yards hittills. Det är ett ruggigt tapp att inte ha med honom. SS Harris leder hela NFL (se safety) med att ha motat bort fem pass. Starka papper. Då har vi inte nämnt Falcons totala secondary som är ett av ligans sämsta. Det kan bli spännande för Jets fans på plats i London att se vad QB Wilson kan göra mot en s.k. depleted secondary som Falcons har. Sidospel på touchdown-görare som WR Davis el WR Crowder är intressant.

4. Jets å sin sida får tillbaka ett antal viktiga spelare som WR Moore som ser ut att vara något alldeles extra. LB Cashman är en viktig kugge i defensiven är också tillbaka. Pass på!

5. Jets rookie-QB Zach Wilson visade verkligen vad han kan när han får hjälp av sin offensiva lina mot Titans senast. Han vann Rookie of the Week Award genom att kasta för 237 yards med två touchdowns, en interception och med 21/34 pass satta. Det som dock sitter kvar på näthinnan är hans långa djupa boll till WR Davis. Det såg så fruktansvärt enkelt ut.

6. Jag kan inte undgå att notera Falcons stats vad gäller hur många poäng laget släppt in över fyra veckors spel - hela 128 poäng. Det är genant uselt.

7. …slutligen är Falcons run defense svag i år, vilket gör att Jets får mer alternativ i sin playcalling. Falcons är på plats nr 21 i NFL och tillåter 4,5 yards per löpning.

För mig känns det som en jämn match är att vänta, men återigen; Falcons har ”mördande” skador på nyckelspelare och då framförallt i offensiven.

Jag spelar och tror på Jets i den här tidiga matchen. Mitt spel på +3 hos Pinnacle är taget.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip