Jets vs Falcons är sista outing gällande preseason week 2 som i mångt och mycket har visat upp fler A-starters än tidigare och är numera ansedd som "generalrepetition". I söndags avslutades Jets och Falcons gemensamma träning och av det jag har sett har Jets varit en nivå upp i alla faser, utom TE, där Kyle Pitts dominerat.

Den enda orsaken till varför Falcons är favorit är Jets coach Salehs uttalande om att han ev. ställer över samtliga A-starters i kvällens match pga. rädsla för att få fler skador (se skrämselskott Zach Wilson). Jag tror inte han gör det, utan han kommer att köra med sina bästa spelare över en kortare tid än vanligt.

Jag spelar på att Jets vinner matchen på hemmaplan och jag räknar kallt med att de bästa spelarna matchar Falcons starters. Jag spelar 1 +2,5 till oddset 1,92 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. De som följt Jets över de senaste åren har ofta haft det tufft. Det har inte varit en dans på rosor. MEN. Det börjar så sakteliga synas ett ljus i mörkret och om vi enbart kikar på den gemensamma träningen med Falcons kontra fjolårets möten med Eagles var det natt som dag. Jets har en annan vibb runt sig. Det är klart att det inte går att bli så mycket sämre som man varit de senaste 4-5 åren, men det har börjat susa i säven.

2. Falcons är i mitt tycke i en rebuild och kommer troligen vara sämre än Jets i år. Det finns intressanta bitar som håller extremt hög nivå (se TE Pitts), men vi är alla lite osäkra på QB Mariota som var QB2 för Raiders under senaste säsongen. Vad är status där? En bra QB som "hamnade i maskin" hos Titans och lovade mer än vad resultatet gav. Jag har inte räknat bort honom, men han är en sämre QB är Matty Ice Ryan som lämnade Falcons för Colts.

3. Falcons QB Ridder kommer få mer speltid i afton som det känns. Han var klart uppåt senast och hans touchdownpass till Bernhardt lovade mer. Mycket mer. Han kommer dock få möta ett bättre defense i afton.

4. Tillbaka till Jets. Som tidigare nämnts; det är en annan vibb i gruppen. När starka veteraner som LB Kwon Alexander kommer in utifrån och får bra snurr på sitt spel och gruppen så smittar det av sig. Jets defense håller en hög nivå.

5. ...och det är just defense som jag tror kommer avgöra till Jets fördel i afton. HC Saleh och GM Douglas har lagt rejält krut på defense i år och det ser ut som det har fungerat. Defense vinner den är matchen till slut för Jets!

6. Den QB som kommer få mest speltid hos Jets i afton är Mike White och han är inte helt iskall även om han är ojämn de luxe. Tydlig körorder i afton; vårda bollen. Ta chanser när det kommer chanser. White är klart duglig och han kommer få Jets på resultattavlan.

I backspegeln har det varit riktigt fina dagar för Jets i den gemensamma träningen med Falcons. Den entusiasmen och den lyster som omgett Jets kommer hålla i sig även i kvällens fajt.

Jag spelar Jets +2.5 till oddset 1,92 hos Unibet .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip