Thanksgiving i USA. Tre matcher ut i afton och jag kommer analysera dem alla tre. Notera starttiden för första matchen.

Först ut ärLions (0-9-1) är för dagen NFLs sämsta lag, men har i sanningens namn i varit helt iskalla på slutet. En knapp förlust mot ojämna Browns och en oavgjord outing mot Steelers. När jag sedan tittar på motståndaren Bears (3-7) känner jag stor sorg. Här går det definitivt åt helt fel håll, trots intressanta förutsättningar innan säsongen startade. Visst skador gör sitt till, men att förlora fem raka fajter och sedan höra rapporter om att coach Matt Nagy är ute efter den här matchen; det gynnar inte ett omklädningsrum. Det dränerar mer än vad det ger om vi skall prata energi. Nu har Bears haft det väldigt enkelt mot Lions över åren. De har vunnit sex möten av sju möjliga, MEN när den där negativa energin slår till som en käftsmäll i ett omklädningsrum, då tar det extra hårt.

Jag tar en rå och ger Lions +3,5 (tror på en tajt match, där ett field goal kan avgöra) hos Pinnacle till oddset 1,71.

Värt att notera:

1. Bears är 10-8 all time mot Lions.

2. Bears rookie-QB Fields är borta från den här matchen. Han har en revbensskada som är ihärdig. Det blir Andy Dalton som skipper i afton. Han skötte sig hyggligt när han kom in senast. Kastade för 201 yards på 11/23 försök. Visst; rutinen finns där, men han håller inte fullt ut i min värld.

3. För Lions kommer dock QB1 Goff spela. Han vilade senast pga en lättare skada, men är pigg igen. Goff vet om att han är en övergångs-QB för Lions. Han är på tok för ojämn, men när han är bra och spelar smart fotboll, då är han helt OK. Som Lions har sprungit på marken över den sista tiden kan vi kallt räkna med många löpningar framför kast.

4. RB Swift svarade för 130 yards på marken mot Steelers för att därefter öka yardsen till 136 mot Browns. Han är också lika vass på mottagningar och har tagit emot 53 pass för 420 yards = multi-RB och det behöver Lions. Just en formtoppad Swift mot Bears svaga rush defense (nr 24 i ligan) gör att jag är övertygad om att Lions kommer hålla den här matchen jämn länge. Kan även vinna med någon poäng eller två vid maxklaff.

5. Vad säger vi då om Nagy? Är hoppet ute eller kommer spelarna att sluta upp bakom sin coach i afton? Vi får se. Bears kommer även de att testa marken en hel del med tanke på QB2 Dalton som skipper. Lions är minst lika svaga som Bears i run defense.

6. Vi vet att det är två dåliga lag som möts i den här första outingen, men Lions ser faktiskt bättre ut rent energimässigt än Bears för tillfället. De har hemmaplan, men som sagt; det kommer inte bli vackert.

Som sagt; första matchen av tre denna Thanksgiving är den som med garanti kommer bli sämst spelmässigt, eftersom det är två dåliga lag. Jag tror att Lions kan häxa till det för Bears i afton. +3,5 gör att vi överlever ett ev sent field goal från Bears som avgör. Håll i hatten!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip