NFL på en lördag! Hela tre matcher kommer spelas och först ut är Detroit Lions vs Tampa Bay Buccaneers. Jag hoppas alla var med på liret under juldagen, då vi fick hämtgurka på Saints QB Brees till 1,81 (spel över 249,5 yards).

Lions (5-9) tar emot Bucs (9-5). Här kan Brady och hans Tampa nå slutspelet för första gången sedan 2007. DET vill man inte missa. Laget möter ett Lions som är i mina ögon helt decimerat av skador på defense för att kunna orka stå emot Bucs offensiv över fyra kvartar.

Jag finner inget spelvärde i att spela handicap, match parlay eller moneyline, eftersom oddsen är genant låga. Däremot tycker jag att dubbla pengen på att Bucs WR-äss Mike Evans gör sin 12 TD på säsongen är goda med tanke på Lions svaga secondary. Jag spelar TD på Evans till oddset 2,00 hos Casumo , Unibet och LeoVegas och känner mig trygg i det.

Värt att notera:

1. Bucs WR-äss Mike Evans är hemskt nära att slå ett personligt rekord i år. Han har till dags dato tagit emot 57 pass för 779 yards med tillhörande 11 TDs, vilket får anses vara riktigt bra. QB Brady och WR Evans är en vass kombo i red zone. Evans behöver drygt 111 yards i de två återstående matcherna för att slå rekord. Inte alls omöjligt. WR Evans och TD är alltid ett bra spel.

2. Notera också att GOAT Brady i Tampa är 7-0 på säsongen när han möter lag under .500. Bucs är också 9-1 i de matcher som Brady kastar för 1 eller färre interceptions.

3. Springspelet för Bucs kommer få se en hel del av RB2 Fournette och RB3 McCoy igen, eftersom RB1 Jones är på COVID-19-protokollet och får inte spela. Bucs snittar 94 rushing yards per game i år, vilket är so-so, MEN Lions run defense är ligans fjärde sämsta vad gäller tillåtna yards per outing - 137 yards.

4. Lions å sin sida har inte varit i slutspel på fyra år och är körda även detta år.

5. Bucs producerar i snitt 28,6 poäng framåt per match. Om vi kikar på Lions tillåter de i snitt 31 poäng bakåt per outing och det är inget vackert att skriva hem om. Lions tillåter också 265 passing yards i snitt. I afton mot Brady som fick ihop hela 390 passing yards mot Falcons senast.

6. Notera också att Lions "fältgeneral" på sidan av planen; interim-coachen (HC) Bevell inte kommer finnas med pga. COVID-19-protokollet. Det innebär att QB-coachen Ryan skall "kalla" spel offensivt. Det har aldrig hänt tidigare, vilket per automatik torde vara ett klart minus.

7. Bucs defense borde vara tungan på vågen även denna gång, då de är nr 1 i NFL vad gäller rush defense.

Jag är övertygad om att Bucs vinner matchen. MEN återigen; det är lite "ogilla" på för hög handicap, vilket gör att jag går på WR Evans att göra en TD till oddset 2,00 hos Casumo , Unibet och LeoVegas .

God fortsättning!

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip