Lions hemma mot Bucs i Divisional Rounds (se DR nedan).

När jag sammanfattade Super Wild Card Weekends resultat och vilka matcher vi skulle få se i DR, då sade jag att Lions match mot Bucs är den, tillsammans med 49ers, som är mest "lättippad". Lions rider på en sällan skådad våg in och förbi i slutspelet. Det omklädningsrummet är till bredden full av spelare som verkligen är övertygade om att de kommer nå Super Bowl i år. HC Campbell är en motivator av Guds nåde och efter succén mot Rams i föregående helg; ja, the sky is the limit.

Bucs har verkligen gjort det bra som tagit sig till DR efter att ha besegrat ett Eagles som gick på ångor hela december och in i slutspelet. Det var en sorgesam syn och till skillnad mot Lions omklädningsrum...så var Eagles helt tappat. MEN. Vi skall inte bara säga att Eagles var svaga, utan vi måste nämna att Bucs gjorde sig förtjänt av en plats i DR och QB Mayfield har fått sin s.k. "rebirth" hos Bucs. Inga lätta skor att fylla i och med att det var GOAT Brady's skor att fylla, men Mayfield har skött sig. Idag blir det dock en helt annan potatis när man möter Lions. Till råga på allt är inte Bucs spelbok särskilt stor, eftersom man har ett av ligans sämsta run offense och möter Lions; nr 1 i ligan gällande run defense. Det gör att det blir långa pass och ofta som Mayfield kommer testa Lions hyggliga secondary (inte bättre än så) med sina offensiva vapen som är Super Bowl-vinnarna Evans och Godwin. Det är här jag finner spelvärdet. Jag är övertygad om att Mayfield kommer kasta minst en intercepton i afton, då deras playcalling kommer bli enahanda och Lions defense torde kunna vara väl förberedda på vad som komma skall.

Jag spelar minst en INT på Bucs Mayfield till oddset 1.71 hos bet365 .com.


Värt att notera:

1. Jag har svårt att se Lions förlora mot Bucs i afton. Jag tycker Lions är en nivå upp över Bucs och har så varit hela året, men spelvärdet på moneyline och handicap tilltalar mig inte. Lions har rejäl vind i seglen med sin första playoff-vinst sedan 1992 och laget är inte klara ännu. Tro mig. Laget har inte varit i NFC Championship sedan 1991.

2. Bucs har dock fem vinster på sina sex senaste matcher och det är inte illa pinkat. Ett Todd Bowles-coachat lag har alltid ordning på sin defensiv och det kan vi se här. MEN Lions har ett större djup i sin spelbok och varvar sina spel på ett fruktsamt sätt. Lions RBs Montgomery och Gibbs har spelat suveränt bra genom hela säsongen, där Montgomery leder med 13 touchdowns under säsongen. Han var också den som visade vägen mot Rams i föregående helg.

3. Bucs Mayfield pulvriserade håglösa Eagles senast med +330 yards med tre touchdowns. Det var en skam att se Eagles bara lägga sig platt och något är hemskt fel i det omklädningsrummet. Som Edgar Allen Poe sade; "...det är något fel på Rue Morge". Bucs spelbok kommer handla om QB Mayfield att kasta ofta och länge. Tro mig; Mayfield är inte blyg att kasta sina djupa bollar, eftersom han har så grymma WRs. Det stora bekymret för Mayfield denna gång är Lions defense. De kan generera fullblods-pressure mot Bucs som få andra lag kan. Det gör att Mayfield av och till kommer köpa grisen i säcken och chansa. Han har haft den mentaliteten sedan Browns-tiden - på gott och ont. Med den insikten känns Mayfield och minst en interception tilltalande för mig.

4. Lions är ett av ligans bästa offensiver; ej tu tal om annat och som jag sade i ingressen; Lions skall vara klara favoriter i den här matchen på hemmaplan med en publik som längtat i +30 år efter succé. Lions är ett topp 10-lag offensivt oavsett om vi pratar springspel eller passningsspel i NFL.

5. En spelare hos Lions som kommer ha en field day är superstar WR Amon Ra St.Brown. Bucs har till dags dato ej lyckats försvara sig mot WR1 och spel i sloten. Mot Bucs senast hade St.Brown 12 mottagningar för 124 yards och en touchdown. Notera det.

6. Lions Goff var glimrande mot Bucs senast lagen möttes. Han kastade för 30/44 och hade med sig 340 (!) yards med två touchdowns och ingen interception.

7. Lions får tillbaka en fräsch RB i Montgomery och en fräsch TE i LaPorta idag. Det är viktig info. Båda är en stor del av Lions offensiv.


Jag tar minst en INT på Bucs Mayfield idag. Han är frejdig och furiös QB som vågar ta chanser OCH idag måste han göra det för att överhuvudtaget ha en chans att vinna den här matchen. Lions svaghet är deras secondary, men samtidigt har inte Bucs något svar mot Lions springspel eller receivers som finns i sloten. Jag tror Lions tar en tidig ledning och sedan skall Bucs jaga och jaga och det kommer ge förutsättningar för en alltför optimistisk Mayfield att kasta ett antal långa och svåra djupa bollar. EN av dessa bollar kommer Lions nypa.

Jag tror Lions vinner matchen och får åka till San Francisco kommande helg. Jag tror Lions offensiv kommer vara för stark och spelar därför minst en interception av Bucs Mayfield till oddset 1.71 hos bet365 .com.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip