Lions vs Packers. Två offensiva lag som möts på Ford Field, Detroit. Det kommer bli en showdown med två offensiva lag och om bägge lagens offensiv klickar, då kommer det bli många poäng. QB Aaron Rodgers är ett unikum och det är alltid tufft att gå emot honom, oavsett motstånd.

Jag kommer spela Packers +1 till oddset 1,92 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

Värt att notera:

1. Lions vs Packers all time stats. 177 möten. 100 vinster för Packers. 70 för Lions. 7 oavgjorda. De två senaste matcherna lagen emellan har Lions vunnit.

2. Vad är viktigt att ha koll på? Jo, Lions pass offense vs Packers pass defense. Lions offensiv är riktigt bra här. Tre wide receivers som alla tre håller en mycket hög klass. Jones, Tate och Golladay. Dessa snittar +55 yards per match, vilket är riktigt bra. Jones har alltid spelat bra mot Packers defense. Den senaste outingen snittade Jones 117 yards med 5 TD's de senaste fyra matcherna. Det är bra stats. Packers har ett par rookies och en andraårs CB i sin secondary, vilket gör att vi får se ojämnt spel. Här kan Lions ha en edge om ovan WR's har en bra dag.

3. ...om vi vänder på kuttingen då? Packers pass offense vs Lions pass defense. QB Aaron Rodgers är kanske ligans bäste QB, tillsammans med Brady, då allt fungerar. Han har en grymt hög lägstanivå. Lions tillåter bara 171,8 yards per game och det får laget tacka nya HC Patricia för. Patricia var Patriots defensive koordinator i många, många år och har ett antal Super Bowls i hyllan. Han kan Rodgers, men frågan är om Lions pass defense orkar stå emot Rodgers pass? Även om Rodgers har ett par vapen på skadelistan som Cobb (hamstring), Allison har haft bekymmer med hjärnskakning, MEN Rodgers favorit-go-to-guy Adams kommer spela. Hur jag än försöker vrida statsen emot Rodgers landar jag i att just pass offense är på tok för starkt för Lions att hantera. Packers har en fördel här.

4. Special teams då? Packers kicker Crosby är en liten magiker. 8/8 field goals vad gäller -50 yards, oavsett väder och vind är riktigt starkt. Dessutom har rookie punter Scott snittat 41,6 yards per punt, vilket också är starka papper.

5. Rodgers vs Stafford? Well. Vi börjar med Rodgers. 63% av hans pass når en Packers mottagare. Han har totalt 1 130 yard på de första matcherna med 7 TD's och 1 interception. Stafford då? 68% av hans pass når en Lions mottagare. Han har totalt 1 202 yards med tillhörande 8 TD's och hela 5 (!) interceptions. Bägge kommer våga kasta djupa och långa pass; frågan är bara vem som är säkrast? I min värld är det Rodgers, trots en del skadebekymmer på mottagarefronten.

Summa summarum: Jag kommer gå med Packers i den här matchupen. Deras pass offense med Rodgers i spetsen är mumma. Lions run defense är på tok för svagt, vilket gör att Rodgers får en djupare spelbok att använda. Jag väljer att spela Packers +1 till oddset 1,92 hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen .

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip