Lions (5-2) vs Raiders (3-4) är kvällens lag i Monday Night Football. Jag hoppas ni följde mina tre speldrag igår som alla satt1

Idag är det nya givar och Lions är storfavoriter på hemmaplan. Raiders var smått usla mot svaga Bears. De lyckades få ihop 235 totala offensiva yards i matchen. Igår mötte Chargers Bears och hade 241 totala offensiva yards i första halvlek. Snacka om scenförändring OCH vikten av en riktig QB. I afton är Raiders QB1 Garoppolo tillbaka och det är ett gott tecken för Raiders. Frågan kvarstår dock; räcker det mot Lions på bortaplan?

Jag tror inte det, utan finner spelvärdet i att Lions betvingar Raiders med minst -6.5 poäng till oddset 1.73 hos Unibet .com.

Värt att notera:

1. Raiders är ett s.k. "pass heavy-team". Det gör att Raiders med QB Garoppolo i sadeln igen kommer fortsätta passa ofta och länge. Springspelet med RB Jacobs har varit sådär hittills i år, då han snittar 2.9 yards per löpning och till dags dato har löpt för 347 yards. Det räcker inte och det gör att den s.k. balanserade offensiven svajar betänkligt. Lions är medvetna om detta och förväntar sig en svingande Garoppolo i afton.

2. En av de mest viktiga matcherna i "matchen" är den mellan Lions Sewell och Raiders Crosby. Jag är mäkta imponerad över Maxx Crosby som leder hela NFL angående "pressures" på QB med hela 43. Han är före Lions Hutchinson och Cowboys Parsons. I afton möter han Sewell som bara tillåtit tre pressures, noll QB-hits och noll sacks från sin RT-position. Håll ett öga på den här duellen. Den kommer vara explosiv!

3. Lions möter ett Raiders run defense som är nr 28 i ligan. De tillåter 129 rushing yards per game. Lita på att Lions HC Campbell kommer mata springspelet tidigt idag med RB Gibbs.

4. Raiders chanser är som vi redan nämnt QB Garoppolo passing game. Han har fina vapen att tillgå i form av Adams, Meyer, Mayer och Renfrow. Till dags dato har det trots den digra skaran starka WRs och TEs sett so-so ut och Raider är inte 3-4 av en slump.

5. Lions fick storstryk av Ravens senast (38-6) och det är inte mycket att säga om. De spelade inte bra, men Ravens har ett starkt lag. Den närmaste tiden har Lions ett relativt enkelt spelschema, vilket gör att jag tror de kommer fortsätta vinna matcher. Lions har också varit riktigt bra mot "sämre" lag och Raiders är inte ett av de bättre lagen i ligan (se deras facit).

6. Notera också att Lions har studsat tillbaka rejält efter förlust. Över de tre senaste förlusterna har de direkt studsat tillbaka och vunnit med 26, 31 och 14 poäng. I min värld kommer Raiders få lida för det idag. Lions komme ha gasen i botten från första drajven och jag kan inte se Raiders mäkta med den tunga offensiven. Lions QB Jared Goff trivs på hemmaplan och han är alltid produktiv framåt här.

7. Motor City vs Sin City genom åren har följande statistik: 6-7.

Jag väljer att gå på Lions på hemmaplan. Jag tar -6.5 till oddset 1.73 hos Unibet .com och förlitar mig på ett av ligans bästa offensiver. När sedan Raiders har stora bekymmer att även stå emot springspel, då känns spelet gjutet.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip