I hela USA sedan 2001 betyder 9/11 en sorgens dag och kanske extra speciell i just New York, epicentrat för den tragik som utspelades i centrala New York. Vi kan förvänta oss en extremt emotionell eftermiddag i MetLife Stadium. Ur många perspektiv. RIP, alla fallna New York-bor från 2001. Pax vobiscum.

När det gäller det sportsliga är det äntligen premiär för amerikansk fotboll och ca 5 månader framåt, vilket är helt underbart. NFL is back!

Jag börjar med att tippa New York Jets moneyline i sin hemmapriemär mot Cincinnati Bengals till oddset 2,08 hos Unibet .se.

Är väldigt tacksam över att oddssättarna hos spelbolagen har Bengals som favorit, vilket jag inte förstår överhuvudtaget. Iofs får Bengals tillbaka sin quarterback Andy Dalton till denna premiär, men killen möter fjolårets nr 2 i NFL vad gäller defense och totalt nr 12 i sacks - New York Jets. Jag gillar Jets och har följt dem noga de senaste åren och i mina ögon är deras defense nr 2 bakom Denver Broncos. Utan tvekan. Sedan måste Dalton anpassa sig till att tre av hans tidigare fem wide receivers; Sanu, Jones, Eifert är borta idag. Dessa tre stod för många sköna poäng under fjolåret för Bengals. Visst; superstjärnan AJ Green är kvar, men som sagt; deras offense är klart svagare i år och kommer behöva lita en hel del på sitt springspel, vilket kan bli bekymmersamt om du ser till vilken front New York Jets kommer ställa upp med. För mig är detta en ganska enkel match att tippa. Det kommer avgöras "in the trenches" och här är i mina ögon New York Jets överlägsna.

Lite ovärderlig statistik att ha med i beräkningen:

1. Cincinnati Bengals har inte vunnit i New York mot Jets sedan 1981. Ronald Reagan var president i USA då, men framförallt hade TV-såpan "Dallas" premiär i Sverige. Som sagt; det var ett tag sedan, men statistik ljuger sällan.

2. New York Jets kommer in till denna match med i stort sett komplett lag. Sheldon Richardson är fräsch, men avstängd. Jordan Jenkins kommer vila. Utöver det ett helt skadefritt lag. En tajt grupp! Bengals har som sagt tappat flera viktiga pjäser och inte fyllt på med likvärdiga spelare. Ha det i åtanke.

3. Jets var 10-6 ifjol. I år har den gruppen som gjorde det då, förutom "Snacks" Harris, stannat kvar och utvecklats ytterligare. Den dominante Mo Wilkerson signade på ett flerårskontrakt, QB Ryan Fitzpatrick som skapade historia ifjol signade på igen. De offensiva vapen som Fitz har tillgodo dvs Brandon Marshall och Eric Decker är kvar OCH ännu tajtare i år. Big Cat" Leonard Williams, Jets nr 1 draft pick har sett ut som en demon på träningarna och har som sagt ett år innanför västen. Han kommer dominera i NFL de kommande åren. Det är nu fem år sedan Jets spelade postseason. Trots att Jets kanske har ett av ligans tuffaste scheman är det i år det gäller.

4. NY Jets adderade RB Matt Forte i offseason, vilket var en sylvass värvning. Forte känner Marshall sedan deras tid i Chicago. Forte kommer vara en arbetshäst av Guds nåde och som backup får han Bilal Powell som var grym hela 2015. Idag möter Jets springspel ett Bengals springspel med Hill och Bernard, vilket också håller god klass, men för mig är Jets även vassare på den här punkten.

5. Jag ser mest fram emot fajten mellan CB Darrelle Revis och WR AJ Green. Två av de bästa i ligan på sin position. Ha i åtanke att Green är den enda WR sedan 1970 som lyckats plocka ihop över 1000 yards fem år i rad. Green ÄR bra. MEN han kan inte göra detta på egen hand. Fler måste steppa upp. Av det jag sett av Bengals offense med NY offensiv koordinator (Hue Jackson är numera HC i Cleveland) ser det ut som de behöver ett par matcher för att leverera på topp. Det kommer inte räcka idag mot ett av ligans toppdefense.

6. Nyfiken på hur Bengals secondary skall lyckas hålla ifrån sig Marshall/Decker/Enunwa. Det är ingen lek. Vi pratar om tre wide receivers som hade strålande fjolår OCH i år ännu mer samspelta. Håll i!

Jag spelar New York Jets moneyline och det bygger på att Jets defense är sylvasst, deras springspel är riktigt bra och deras offensiva pjäser dominanta. För mig är 2,08 i odds från Unibet .se godis!

/RoloMartins







This is the stats tab
This is the post tip