NFL igång redan natt till söndag och det är New York Jets vs Miami Dolphins på agendan. Jag såg Jets vs Dolphins live i London ifjol och då var det klasskillnad på lagen - till New York Jets fördel. I år har det dock sett annorlunda ut för New York-laget som haft ett mkt svagt år och har 4-9 i statistik. Det är en mkt stor besvikelse i New York och i den amerikanska fotbollsvärlden. Vi hade alla väntat oss något mkt mer. Orsaken till en sämre insats är en del nyckelskador, men framförallt har produktionen på de som levererade ifjol tvärstannat och det är klart att effekten av det sätter sina spår.

Miami Dolphins har också haft en del skadebekymmer, men deras springspel och den offensiva linan har varit en positiv överraskning. I förra matchen skadade sig ordinarie QB Ryan Tannehill och idag spelar QB2 rutinerade Matt Moore för Dolphins. Det är även QB2 som spelar för Jets i form av unge Bryce Petty. Om ni frågar mig har Petty de bästa förutsättningarna, men Moore är som sagt en stabil backup-QB. Moore har dock inte spelat en match sedan 2011 (!).

Jag kommer spela under 38,5 totalt gjorda poäng till oddset 1,96 hos Unibet .se

Värt att notera:

1. Backup-QB's i bägge lagen = hur kommer offensiven att se ut?! Fokus på att i första hand hålla i bollen och vårda den väl, vilket i min värld innebär få chansningar och därmed också färre chanser till TD's.

2. Jets kommer attackera med tuffa blitzar på Moore; allt för att skapa turnovers.

3. Dolphins offensiva lina ÄR bra i grunden, men många skador har hämmat succén. Det har också stoppat upp RB Ajayi's stora framgångståg efter halva säsongen. Jets har normalt sett en defensiv lina som kommer skapa bekymmer för Ajayi.

4. Jets var genant usla mot Colts. Lika svaga efter en dryg halvlek mot undermåliga 49'ers, MEN något hände i andra halvlek. Jets började fungera som ett lag igen med bra varvningar av spring- och kastspel. OM Petty kan fortsätta leverera sina långa pass och få dem bättre riktade kan Jets skrälla idag.

5. Dolphins har 8-5 och kan nå slutspel även om det är tufft. Det borde vara bra tändvätska.

Summering; lagen har ett snitt på 38 poäng tillsammans och det har varit med andra förutsättningar än idag. Det är kallt i New York, två lag med stora skadebekymmer, två lag med knackiga offensiva linor och som sagt; två reserv-QB's. Mycket talar för en low scoring game och jag spelar efter den vetskapen.

Under 38,5 totalt gjorda poäng till oddset 1,96 hos Unibet .se

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip