NFC är enligt mina ögon klart enklare att lösa, eftersom det finns tre lag som står ut mer än de andra här. Jag tänker på Eagles, 49ers och Cowboys. Någon av dessa tre kommer vinna NFC, men jag har svårt att se det lag som spelar mot AFC-vinnaren orka stå emot i en Super Bowl-final.

Favorit att vinna NFC på oddsen hos Unibet är Philadelphia Eagles till 4.25 och det var väntat. De gick till Super Bowl i fjol och skötte sig med den äran. Eagles football är synonymt med ett suveränt management, en grym offensiv lina och ett starkt defense. Fläckarna har tidigare varit QB, secondary och running backs. MEN nu är flera av dessa puckar lösta och QB Hurts var en grym scouting som har gett Eagles en chans att vara en contender för många år framåt. De hade en bra draft. De har värvat fullt OK, men samtidigt har de tappat en del bra spelare på defensiven. Detta till trots så är Eagles en möjlig vinnare. MEN.

Jag går inte på dem, utan jag går på San Francisco 49ers som haft en intressant offseason, där kanske det största ämnet har handlat om QB Trey Lance vara eller inte vara. Nu vet vi och han har trejdats bort för noll och ingenting till Cowboys. 49ers gav bort allt guld och gröna skogar för att trejda till sig Lance. Nu efter alla skador och Jimmy G hos Raiders består 49ers QB-uppsättning av Brook Purdy och Sam Darnold. Det som är uppenbart och som har blivit ett mantra hos ett antal lag är när du är i zonen och har "win-mode" nu, då går du all-in som exv Rams gjorde häromsistens. Du ser din chans att vinna ringen och gör allt för det. GM Lynch och HC Shanahan har fått stå vid skampålen sedan Lance-dealen och om de inte når Super Bowl i år är det något som du kommer få känna av i nästa skede. NFL handlar om att vinna. Det är få ägare kvar som bara är med för att få vara med. Nog om det. 49ers har enligt mitt sätt att se det ett mer komplett lag än Eagles om vi ser till hela bilden. Alla analyser görs utifrån att spelarna är så skadefria som det går att få dem. 49ers defense är furiöst och äter upp många lags offensiva lina. Nick Bosa (som ännu är utan kontrakt) är en av ligans bästa spelare och han måste vara löst i den här veckan. Jag tror att GM Lynch sätter dealen precis lagom till premiären av årets säsong och får därmed med sig alla fans och truppen in i en skön atmosfär och "win-mode". Taktiskt fulländat!

49ers offensiv gör mig glad. QB Purdy var underbar att beskåda när han kom in från ingenstans och levererade direkt. Han har en RB i McCaffrey som har ett år i bagaget nu och han är en trygg punkt för Purdy. Jag förväntade mig mer av WR Deebo Samuel som jag tyckte hade ett mellanår i fjol. Nu går rapporterna i dur. MEN den som det snackas mest om är WR Aiyuk som växt ut till en frontrunner som lagets bäste spelare. Om Niners sköter sig som jag tror kommer de få chansen att spela slutspelsfotboll på hemmaplan. Jag förväntar mig 12-5 eller 13-4 från laget i år och det måste räcka väldigt långt.

HC Kyle Shanahan är ansedd som en "guru" och strax måste "gurun" visa resultat för att få vara kvar. Jag tycker faktiskt det. För mig är det NFC-vinst eller bust i år för 49ers. Jag kommer spela dem som vinnare till oddset 4.75 hos Unibet .

Cowboys då? Ja, vad säger vi om dem? Oddset för att vinna NFC är 7.50 och det är ett acceptabelt odds. Min känsla är dock att det är för svajigt med Prescott i viktiga matcher. De har också alla bitar på plats och de är också i "win-mode" nu innan nästa stora QB-kontrakt skall pyntas ut. Prescott skall ha sin beskärda del och det har varit svårt tidigare att få till det. Han måste också visa att han kan vinna. Jag älskar Cowboys Parsons på defensiven och WR Lamb i offensiven. MEN det som jag haft svårt för med Cowboys är att de varit som sämst när det gällt som mest.

NFC är tunnare enligt min mening att se på det och jag har bara dessa tre som kan vinna och bli champions. För mig är det 49ers år. De kommer gå till Super Bowl och sedan är frågan huruvida laget räcker till där.

/RoloMartins

This is the stats tab
This is the post tip